Peste 1,5 milioane de euro, depistați într-un TIR la vama Leușeni. Șoferul, plasat în arest la domiciliu

Judecătoria municipiului Chișinău, cu sediul la Ciocana, l-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe șoferul de 36 de ani, ce conducea camionul, în care s-au depistat peste 1,5 milioane de euro, ce urmau a fi introduși ilegal în Republica Moldova, prin vama Leușeni.

separator
În dimineața lui 18 aprilie curent, la postul vamal Leușeni, a avut loc una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră, înregistrată în ultimii ani.

Banii erau ascunși în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora.

Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1.570.660 de euro.

Banii au fost împachetați și sigilați, iar actualmente sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal. Concomitent, autocamionul, care aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri, a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni.

Șoferul, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut la fața locului de către organele de drept, iar astăzi judecătorul de instrucție l-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, deși procurorii au cerut menținerea acestuia în izolator.

Conform sancțiunii articolului pe care a fost pornit dosarul penal, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Potrivit unui comunicat al organului de urmărire penală, pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentaviva de contrabandă a bunurilor, valoarea carora depășește 200 salarii medii lunare pe economie prognozate.

În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate, persoanele implicate în schema infracțională, destinatarii acestor bunuri precum și alte circumstanțe relevante cazului.

Investigațiile sunt efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal.

sursa

Satul Brânzeni din raionul Edineț a intrat în carantină totală
Articolul anterior
Astăzi, 6 lucrători medicali au fost testați pozitiv cu Covid-19. În total, 635 de angajați medicali s-au îmbolnăvit
Articolul următor
Alte articole interesante