Peste 187 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că în luna mai, peste 187 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate. În acest sens, CNAM a transferat farmaciilor contractate pese 81 de milioane de lei.  

Cei mai mulți bani, circa 44 milioane de lei, au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare. Pentru persoanele ce suferă de diabet au fost transferate aproximativ 15 milioane de lei pentru antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină. Alte 2,5 milioane de lei au fost direcționate pentru preparatele compensate destinate copiilor care se tratează în staționarul de zi.

De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 12 mii de persoane, iar peste nouă mii – de lanțete. Totodată, peste 300 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 3,5 milioane de lei

CNAM precizează că reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de Companie.

Gest emoționant făcut de David Popovici. I-a dăruit medalia de aur cucerită la Roma unui copil care a învins cancerul
Articolul anterior
Au „câștigat” 20 de mii de dolari și o cauză penală. Trei moldoveni, suspectați de organizarea migrației ilegale
Articolul următor