Peste 2.000 de noi infectări în Germania, în ultimele 24 de ore

Peste 2.000 de noi infectări au fost raportate în Germania în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere a cazurilor zilnice de la sfârşitul lunii aprilie, ducând bilanţul la un total de 232.082 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, potrivit datelor Institutului Koch.

separator

Europa se confruntă cu o revenire a coronavirusului care înregistrează numere record după două-trei luni în care virusul a părut sub control.

În Germania, au existat numeroase focare mai mici, legate de evenimente, precum sărbători în familie cu un număr mare de participanţi, potrivit unui raport al Institutul Robert Koch, citat de agenția Dpa.

Germania, Franța, Spania și Italia se numără printre statele care se confruntă acum cu un trend ascendent. Specialiștii pun aceste cifre în creștere pe seama sezonului turistic și a infectării a tot mai mulți tineri care devin purtători asimptomatici.

Cu toate acestea, liderii europeni afirmă că nu se vor întoarce măsurile dure de carantină care au distrus economiile naționale. În schimb, măsurile se concentrează în special pe restricționarea călătoriile cu zonele cele mai afectate, obligativitatea purtării măștilor de protecție și teste mai numeroase pentru depistarea la timp a celor infectați.

Un bărbat de 37 de ani, care nu credea în virus, a stat intubat timp de 3 săptămâni
Articolul anterior
Noile reguli de la 1 septembrie. Iată cum va începe școala în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante