Peste 2 luni de la dispariția Mădălinei în SUA! Căutările s-a mutat într-o zonă muntoasă, unde ar fi fost zărită mașina mamei

Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence stabilite în Carolina de Nord, SUA, continuă la peste 70 de zile după dispariție. Căutarea s-a mutat acum din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta, scrie TV8.md.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Poliția a mutat eforturile de căutare în zona accidentată luna trecută și a contactat comunitatea întrebând dacă locuitorii au văzut-o pe Mădălina, mama ei, Diana sau mașina femeii, scrie insideedition.com.

O femeie le-a spus autorităților că a trecut că a zărit automobilul, parcat pe marginea drumului, lângă Lonesome Mountain. Și-a amintit de vehicul, pentru că mai târziu, a trecut cu viteză pe lângă ea, în timp ce și-a continuat drumul.

O altă femeie a văzut vehiculul în Weaverville, pe 22 noiembrie, la o zi după ce Mădălina r fi fost văzută ultima dată. Un alt rezident a raportat că a văzut mașina și în Weaverville la un IHOP, pe 25 noiembrie.

Mama fetei conduce un Prius verde ca marea, potrivit anchetatorilor.

Totodată, un membru al forțelor de ordine ar fi avut contact cu mama lângă Lonesome Mountain când aceasta se afla în zonă, după ce fiica ei a dispărut.

Mădălina nu era alături de ea în acel moment, iar la scurt timp după aceea, anchetatorii au început să cerceteze zona, dar nu au găsit nici urmă de fată.

Între timp, o fotografie a Mădălinei pozând pe vârful Muntelui Mitchell din județul vecin Yancey confirmă că ea a vizitat cel puțin această zonă a statului înainte de a dispărea, care se află la trei ore de casa ei din orașul Cornelius.

„Departamentul de Poliție Cornelius, SBI și FBI continuă să caute pe frumoasa Mădălina. Așa cum am aflat că ea a lipsit, atenția noastră este să o aducem acasă pe Mădălina”, spune poliția din Cornelius. „Vă rugăm să continuați să distribuiți pozele ei pe rețelele de socializare pentru a ne ajuta #FindMadalina”.

Poliția Cornelius a publicat o fotografie cu o Toyota Prius, precum și două fotografii selfie, parcă făcute de mamă în munți, în timp ce fiica ei era de negăsit.

Mădălina a fost văzută ultima oară purtând blugi, pantofi Adidas roz, mov și alb și un tricou și jachetă albă, au anunțat autoritățile.

Părinții „nu aveau prieteni”, erau „liniștiți” în timpul vacanțelor

Părinții fetiței dispărute „nu aveau prieteni” și erau în mare parte „liniștiți” în timpul vacanțelor anuale ale grupului de prieteni, potrivit unei cunoștințe a familiei.

„Prietenul nostru, care cunoaște familia, ne-a spus că, de exemplu, nu aveau prieteni. De aceea, au venit la această întâlnire de familie-prieteni. Acesta a fost într-adevăr unul dintre singurele lor momente de socializare”, a zis Michele Clark Triscitti, unul dintre cei 16 prieteni ai mamei de pe Facebook, scrie foxnews.

„Nu sunt suficient de aproape de ei ca să fi știut și asta tocmai a ieșit la iveală când am vorbit cu prietenul nostru comun”, a adăugat ea.

Clark Triscitti o descrie pe mama fetei ca fiind „liniștită” și „un fel la periferie” în timpul vacanței de grup, care a fost organizată de un grup mare de prieteni apropiați tatălui vitreg Palmiter „cu ani în urmă”.

„Nimic în afara normalului… Doar mai mult ca o familie liniștită, pentru ei înșiși. S-au implicat și au vorbit și au interacționat și au purtat conversații cu toată lumea – doar mai liniștită”, a explicat Clark Triscitti.

Fiul ei obișnuia să se joace cu Mădălina în vacanțele de grup, dar însăși Clark Triscitti nu își amintea multe interacțiuni cu părinții fetei.

„Suntem destul de șocați. Fiul meu s-ar juca cu Mădălina în fiecare an când aveam aceste vacanțe. Ei petreceau și se jucau, și făceau lucruri pentru copii, așa că da, este destul de șocant”, a spus Triscitti, adăugând că Mădălina a fost „sută la sută” o fetiță normală, pe baza a ceea ce observase în timpul călătoriilor de grup.

Eforturile de căutare nu au început decât la aproape trei săptămâni după ce tânăra a dispărut, deoarece mama și tatăl ei vitreg nu au raportat dispariția ei decât după ce școala a întrebat despre absența elevei.

Oamenii legii locali și FBI-ul continuă să clasifice acest lucru drept o dispariție sau o investigație de răpire, în timp ce mama și tatăl vitreg al fetei rămân în spatele gratiilor după ce au fost acuzați pe 17 decembrie, pentru că nu au raportat dispariția unui copil.

De atunci, au fost puși sub acuzare și vor apărea în instanță pe 2 martie. Amândoi susțin că nu au informații despre dispariția Mădălinei.

TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.

Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.

Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei. 

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, jurnaliștii de la  TV8 au reușit să discute cu bunicul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”
Articolul anterior
O bătrână din Odesa locuiește de aproape un an într-un cort, la frontiera cu Ucraina. Nu vrea să plece, zice că se simte mai aproape de casă
Articolul următor