Peste 2 luni de la dispariția Mădălinei în SUA! Căutările s-a mutat într-o zonă muntoasă, unde ar fi fost zărită mașina mamei

Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence stabilite în Carolina de Nord, SUA, continuă la peste 70 de zile după dispariție. Căutarea s-a mutat acum din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta, scrie TV8.md.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Poliția a mutat eforturile de căutare în zona accidentată luna trecută și a contactat comunitatea întrebând dacă locuitorii au văzut-o pe Mădălina, mama ei, Diana sau mașina femeii, scrie insideedition.com.

O femeie le-a spus autorităților că a trecut că a zărit automobilul, parcat pe marginea drumului, lângă Lonesome Mountain. Și-a amintit de vehicul, pentru că mai târziu, a trecut cu viteză pe lângă ea, în timp ce și-a continuat drumul.

O altă femeie a văzut vehiculul în Weaverville, pe 22 noiembrie, la o zi după ce Mădălina r fi fost văzută ultima dată. Un alt rezident a raportat că a văzut mașina și în Weaverville la un IHOP, pe 25 noiembrie.

Mama fetei conduce un Prius verde ca marea, potrivit anchetatorilor.

Totodată, un membru al forțelor de ordine ar fi avut contact cu mama lângă Lonesome Mountain când aceasta se afla în zonă, după ce fiica ei a dispărut.

Mădălina nu era alături de ea în acel moment, iar la scurt timp după aceea, anchetatorii au început să cerceteze zona, dar nu au găsit nici urmă de fată.

Între timp, o fotografie a Mădălinei pozând pe vârful Muntelui Mitchell din județul vecin Yancey confirmă că ea a vizitat cel puțin această zonă a statului înainte de a dispărea, care se află la trei ore de casa ei din orașul Cornelius.

„Departamentul de Poliție Cornelius, SBI și FBI continuă să caute pe frumoasa Mădălina. Așa cum am aflat că ea a lipsit, atenția noastră este să o aducem acasă pe Mădălina”, spune poliția din Cornelius. „Vă rugăm să continuați să distribuiți pozele ei pe rețelele de socializare pentru a ne ajuta #FindMadalina”.

Poliția Cornelius a publicat o fotografie cu o Toyota Prius, precum și două fotografii selfie, parcă făcute de mamă în munți, în timp ce fiica ei era de negăsit.

Mădălina a fost văzută ultima oară purtând blugi, pantofi Adidas roz, mov și alb și un tricou și jachetă albă, au anunțat autoritățile.

Părinții „nu aveau prieteni”, erau „liniștiți” în timpul vacanțelor

Părinții fetiței dispărute „nu aveau prieteni” și erau în mare parte „liniștiți” în timpul vacanțelor anuale ale grupului de prieteni, potrivit unei cunoștințe a familiei.

„Prietenul nostru, care cunoaște familia, ne-a spus că, de exemplu, nu aveau prieteni. De aceea, au venit la această întâlnire de familie-prieteni. Acesta a fost într-adevăr unul dintre singurele lor momente de socializare”, a zis Michele Clark Triscitti, unul dintre cei 16 prieteni ai mamei de pe Facebook, scrie foxnews.

„Nu sunt suficient de aproape de ei ca să fi știut și asta tocmai a ieșit la iveală când am vorbit cu prietenul nostru comun”, a adăugat ea.

Clark Triscitti o descrie pe mama fetei ca fiind „liniștită” și „un fel la periferie” în timpul vacanței de grup, care a fost organizată de un grup mare de prieteni apropiați tatălui vitreg Palmiter „cu ani în urmă”.

„Nimic în afara normalului… Doar mai mult ca o familie liniștită, pentru ei înșiși. S-au implicat și au vorbit și au interacționat și au purtat conversații cu toată lumea – doar mai liniștită”, a explicat Clark Triscitti.

Fiul ei obișnuia să se joace cu Mădălina în vacanțele de grup, dar însăși Clark Triscitti nu își amintea multe interacțiuni cu părinții fetei.

„Suntem destul de șocați. Fiul meu s-ar juca cu Mădălina în fiecare an când aveam aceste vacanțe. Ei petreceau și se jucau, și făceau lucruri pentru copii, așa că da, este destul de șocant”, a spus Triscitti, adăugând că Mădălina a fost „sută la sută” o fetiță normală, pe baza a ceea ce observase în timpul călătoriilor de grup.

Eforturile de căutare nu au început decât la aproape trei săptămâni după ce tânăra a dispărut, deoarece mama și tatăl ei vitreg nu au raportat dispariția ei decât după ce școala a întrebat despre absența elevei.

Oamenii legii locali și FBI-ul continuă să clasifice acest lucru drept o dispariție sau o investigație de răpire, în timp ce mama și tatăl vitreg al fetei rămân în spatele gratiilor după ce au fost acuzați pe 17 decembrie, pentru că nu au raportat dispariția unui copil.

De atunci, au fost puși sub acuzare și vor apărea în instanță pe 2 martie. Amândoi susțin că nu au informații despre dispariția Mădălinei.

TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.

Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.

Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei. 

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, jurnaliștii de la  TV8 au reușit să discute cu bunicul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Lacrimi și durere! Anastasia, fetița ucisă de un troleibuz la Ciocana, condusă astăzi pe ultimul drum. Era singurul copil la părinți

Anastasia, fetița de 12 ani ucisă de un troleibuz la Ciocana este condusă astăzi pe ultimul drum. Aceasta era singurul copil la părinți.

Apropiații, rudele și prietenii, care vor să-și ia rămas bun de la Anastasia, o pot face azi la ora 13:30.

Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare:

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

„Aici s-a oprit drumul Nastei, fetița de 12 ani, care a fost azi lovită mortal de troleibuz. Era elevă în clasa a 6-a la Liceul „Dacia” de la Ciocana. Mergea, cu niste colegi de clasă, la lecția de limba engleza. A fost unicul copil la părinți… La Ciocana sunt foarte multe licee, inclusiv de ambele părți ale aleii. Zebre – cât duce trenul. Semafoarele sunt prea costisitoare? Sau poate inutile”, a scris o rudă pe retelele de socializare.

”Și iarăși bună ziua RTEC!” Încă un troleibuz, surprins în momentul în care nu cedează trecerea pietonilor

Tragicul accident de la Ciocana, când o fetiță de doar 12 ani a fost lovită mortal la trecerea de pietoni, nu a lăsat pe nimeni indiferent. Imediat după producerea acestuia, atât Poliția, cât și RTEC au venit cu o reacție și a fost deschisă o anchetă penală, scrie stiri.md.

Cu toate acestea, un alt incident cu implicarea unui troleibuz, care nu cedează trecerea unor pietoni, în Capitală, șochează comunitatea internauților.

Se întâmplă la doar la doar o zi după producerea accidentului când minora a fost lovită mortal de un troleibuz.

Imaginile sunt surprinse de o cameră de bord și au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Astfel, în video, se vede cum doi minori traversează strada și se află pe trecerea de pietoni, însă șoferul nu le cedează trecerea.

Prin urmare, autorul postării acestui video face apel către organele de drept și RTEC.

„Îmi pare foarte rău pentru fetița care și-a pierdut viața ieri…îmi pare rău și pentru șoferul de troleibuz dar…

La nici o zi după tragicul accident…bună ziua RTEC…iarăși bună ziua…”, se arată în postare.

Fostul ministru Andrei Spînu a împrăștiat ziare prin piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a vizitat astăzi piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Acesta nu s-a dus cu mâinile goale la târg. A luat cu el ziare pe care le-a împrăștiat oamenilor.

”Am discutat cu oamenii în piața de la Dubăsarii Vechi, r. Criuleni. Mi-au zis despre problemele și greutățile pe care le au. M-am bucurat să văd susținerea oamenilor, dar și să ascult despre lucrurile care trebuie să le facem mai bine. Mulțumesc oameni buni!”, scrie Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

El a postat mai multe fotografii.

Andrei Spînu s-a născut și a copilărit în raionul Criuleni, mai exact, în satul Ratuș.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”
Articolul anterior
O bătrână din Odesa locuiește de aproape un an într-un cort, la frontiera cu Ucraina. Nu vrea să plece, zice că se simte mai aproape de casă
Articolul următor