Peste 250 de mii de bloggeri ruși, afectați financiar din cauza închiderii rețelei Instagram

Blocarea Instagram-ului va costa Rusia cel puțin 200 de milioane de dolari, bani câștigați de bloggerii ruși de pe Instagram. În anul 2021, aceștia au câștigat 211 milioane de dolari, relatează Forbes.

Российский Instagram назвал самых популярных блогеров, выходивших в эфир в  апреле | Digital | Новости | AdIndex.ru

Sursa citată scrie că Instagram este cea mai populară din toate rețelele sociale utilizate în Rusia. Potrivit șefului Instagram-ului, Adam Mozzeri, 80 de milioane de ruși au folosit Instagram-ul. 

Pentru comparație: rețeaua rusă VKontakte este folosită de 73 de milioane, iar Facebook de 39,7 milioane.

Totodată, Instagram este cea mai folosită rețea socială pentru afaceri din Rusia, spune managerul de vânzări Pavel Gurov. 

Conform Forbes Rusia, prezentatoarea TV Ksenia Sobchak este lider printre personalitățile cu cele mai mari venituri obținute prin intermediul rețelelor de socializare în anul 2020. Ea a câștigat 1,48 milioane de dolari din blogging. Cântăreața Polina Gagarina s-a clasat pe locul al doilea cu 890 de mii de dolari, iar Ida Galich s-a clasat pe locul trei cu 850 de mii de dolari. Venitul cunoscutei prezentatoare TV, actriță și video bloggeră, Nastya Ivleeva, originară din Ucraina este de 610 de mii de dolari, ea fiind pe locul șase în acest top.

Potrivit trendHERO, în spațiul ruses, pe Instagram există aproximativ 255 000 de micro-influenceri și aproape 20.000 de macro-influenceri și milionari. Astfel, dacă aceștia încetează să mai folosească Instagram, toți vor pierde veniturile obținute prin intermediul rețelei.

Alte rețele, precut Telegram și VKontakte, la care bloggerii ruși încearcă să treacă după blocarea Instagramului, nu le vor putea oferi acestora același nivel de câștig. Instrumentele Telegram nu sunt potrivite pentru monetizarea conținutului.

sursa: www.zdg.md

Furt obraznic în amiaza mare! Mai multe persoane, filmate cum fură flori de pe viaduct

Furt ziua în amiaza mare! Mai multe persoane au fost surprinse furând flori din spațiul verde de pe viaduct, anunță Primăria Capitalei.

Acestea au fost reținute de oamenii legii. Primăria Chișinău condamnă acțiunile indivizilor care distrug bunurile publice și își bat joc de munca oamenilor, ce zilnic contribuie la dezvoltarea orașului Chișinău, se mai arată în mesajul municipalității.

Patru procurori anticorupție și-au anunțat demisia

Patru procurori anticorupție și-au anunțat demisia în semn de protest față de procedura de verificare a averii și integrității impusă de autorități. Anunțul a fost făcut de procurorul general Ion Munteanu, care a subliniat că procurorii mai au o zi la dispoziție pentru a decide dacă acceptă să treacă prin comisia de vetting, scrie NewTV.

„În ziua de ieri, am primit patru cereri de demisie legate de procedura de vetting. Altă opțiune nu am decât să le accept. Sper că acestea vor fi toate. Sper că procurorii au conștientizat necesitatea acestui exercițiu și își vor asuma responsabilitatea. Este important să se petreacă cât mai repede posibil,” a declarat Ion Munteanu.

Întrebat despre identitatea procurorilor care au demisionat, Munteanu a menționat că aceștia sunt de la nordul țării și de la oficiul principal, dar a considerat că numele lor nu sunt esențiale. El a adăugat că era la curent cu intenția acestora de a părăsi sistemul încă de la momentul notificării.

În prezent, în cadrul Procuraturii Anticorupție activează peste 60 de procurori. Cei care nu vor trece evaluarea comisiei de vetting nu vor mai putea ocupa funcții de procuror sau alte funcții de demnitate publică pentru o perioadă între 5 și 7 ani. De asemenea, aceștia nu vor beneficia de pensii și indemnizații speciale.

Ploi puternice, inclusiv cu grindină, și astăzi în R. Moldova

Meteorologii anunță pentru ziua de joi, 13 iunie, „o nouă serie de instabilitate atmosferică” în R. Moldova.

Astăzi sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și cu pericol iminent de grindină.

Temperaturile vor coborî ușor și vor oscila între +22..+27°C.

Nave cu cantităţi uriașe de zahăr se îndreaptă spre Rusia, unde rafturile magazinelor s-au golit
Articolul anterior
Cosmonauții ruși au ajuns pe Stația Internațională Spațială în costume în culorile drapelului Ucrainei
Articolul următor