Peste 280 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în toată țara

În ultimele 24 de ore, peste 280 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în toată țara, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

separator

Cele mai extinse incendii de vegetație au fost înregistrate în localități din raioanele Nisporeni, Strășeni, Călărași, Sângerei, Hâncești, Leova, dar și municipiul Chișinău.

Peste 20 ha de teren au fost compromise în localitatea Bălănești, raionul Nisporeni, iar la Rădeni, Călărași, focul a distrus 15 ha de vegetație.

De incendii au fost nimicite peste 10 ha de iarbă uscată în satul Copăceni, raionul Sângerei, iar la Leova focul a mistuit aproape 15 ha de vegetație din preajma localității Cîzlar.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în municipiul Chișinău, unde salvatorii au stins 11 focare de iarbă și gunoi în suburbiile Trușeni, Codru, Ciorescu, Dobrogea, dar și pe străzile capitalei.

În acest context, pompierii avertizează repetat oamenii despre riscurile arderii necontrolate a gunoiului menajer, dar și pericolul aprinderii ierbii uscate. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele de vegetație se pot răspândi pe spații extinse, creând prejudicii impunătoare. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 64 de cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație.

Coronavirus: 118 copii din țară luptă cu infecția
Articolul anterior
Meat House te invită la cumpărături online pentru pregătirile de Paști!
Articolul următor
Alte articole interesante