Peste 300 de persoane au fost amendate, în 7 zile

În ultimele șapte zile, 346 de persoane au fost amendate pentru că nu au respectat recomandările Comisiei Naționale de Urgență pentru Sănătate Publică privind oprirea răspândirii virusului Covid-19.

separator

Potrivit secretarului de stat al Ministerului de Interne, Sergiu Golovaci, au fost aplicate 4.014 amenzi de la începutul pandemiei, relatează noi.md.

Cel mai adesea, cetățenii au fost pedepsiți pentru că nu au respectat instrucțiunile autorităților despre regulile de aflare în locuri publice deschise și închise. Astfel, 123 de cazuri au fost documentate doar în ultima săptămână.

În același timp, încă 103 persoane au fost amendate pentru încălcarea regimului de autoizolare în această perioadă.

În weekendul trecut, s-au efectuat verificări în zonele de agrement din Vadul-lui-Vodă și Chișinău, în urma cărora au fost întocmite protocoale pe numele a cinci persoane. De asemenea, piețele se confruntă cu încălcări grave ale cerințelor – săptămâna trecută, forțele de ordine au înregistrat cel puțin 26 de cazuri de nerespectare de către furnizori pe piețe și magazine. În acest sens, Sergiu Golovaci a cerut populației să-și manifeste responsabilitatea și să respecte cerințele autorităților.

Referindu-se la cazurile de infecție a angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, Golovaci a spus că, în acest moment, 71 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne continuă să fie bolnavi, există o singură persoană în spital, iar restul sunt tratați acasă. Până în prezent, 392 de angajați și-au revenit și au revenit la muncă.

foto: shutterstock

Accident groaznic în sectorul Botanica. Trei tineri, răniți grav
Articolul anterior
Un anticorp sintetic ar putea preveni și trata Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante