Peste 5 000 de polițiști vor asigura ordinea publică de Ziua Independenței

Peste 5 000 de polițiști vor asigura ordinea publică de Ziua Independenței. Circulația pe mai multe străzi ale Capitalei va fi restricționată.

În jur de cinci mii de polițiști vor asigura ordinea publică în țară de Ziua Independenței. Sâmbătă, o parte a acestora va acționa și în 90 de localități, care își sărbătoresc hramul, scrie tv6.md. Chiar dacă misiunea lor va fi să monitorizeze și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei Covid, Poliția Națională spune că mizează inclusiv pe responsabilitatea oamenilor, mai ales că suntem în plină pandemie.

Chiar dacă oamenii legii vor fi prezenți în stradă și, în principal, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde vor avea loc cele mai multe acțiuni dedicate Zilei Independenței, cetățenii au fost chemați să manifeste și ei precauție, dacă decid să meargă vineri în centrul Capitalei. Poliția Națională le-a comunicat însă oamenilor că mai în siguranță vor fi dacă vor privi de la televizor sau de pe internet acțiunile din 27 august.

DIANA FETCO, șef serviciul de presă al IGP: „Țin să vă informez că evenimentul care va avea loc în PMAN va fi transmis LIVE de mai multe portaluri de știri și televiziuni, de aceea aveți posibilitatea să priviți, în siguranță, de acasă acest eveniment.  Dacă, totuși, a ți decis să-l vedeți pe viu, atunci, vă rog, să nu uitați că suntem în plină pandemie, nu uitați că la acest gen de activități există riscul de îmbulzeală, de aceea, cel mai probabil, distanța fizică pe care o recomandă autoritățile nu va putea fi respectată de fiecare dată”.

Pe lângă verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii infecţiei Covid, polițiștii vor trebui să fluidizeze și traficul, care va fi restricționat pe mai multe străzi din Centrul Capitalei.

ALEXEI GROSU, reprezentant IGP, șef adjunct Inspectoratul Național de Securitate Publică: „Vor fi redirecționate rutele de transport public urban de pasageri pe segmentele de străzi din adiacentul cartierelor menționate. Vreau să adaug că majoritatea străzilor adiacente centrului Capitalei sunt cu sens unic, de aceea, apelăm la voi să nu parcați neregulamentar unitățile de transport pentru ca fluxul de mașini să poată să circule în permanență fără impedimente”

Mărturii şi imagini şocante de la locul tragicului accident de la Lozova
Articolul anterior
Monede aniversare dedicate celor 30 de ani de Independenţă
Articolul următor