Peste 500 de oameni au format cozi de la primele ore ale dimineții, pentru a se vaccina cu serul Pfizer la Palatul Republicii

Cu o oră înainte de lansarea maratonului, sute de oameni au prins rând să se vaccineze la Palatul Republicii. Cei mai mulți vor să se imunizeze cu Pfizer.

Sute de oameni au prins rând la maraton pentru a se vaccina cu Pfizer

La ora 8:00 erau peste 500 de oameni. Cei care vin se înscriu pe liste și, periodic, se face apelul. Coada formată e imensă și se întinde din strada București, pe strada 31 August până la Palatul Republicii.

În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00. De asemenea, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

Sunt disponibile următoarele tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.  

În caz de necesitate, cantitatea de seruri va fi suplimentată, cu excepția vaccinului Pfizer care este în stoc limitat. Totodată, precizăm că loturile de vaccin au fost prevăzute direct pentru desfășurarea acțiunii de masă anunțate, fiind exclusă completarea cu seruri de la alte instituții.

La Maratonul Vaccinării, toți doritorii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare prealabilă.

sursa: www.publika.md

În acest an, ziua de 1 iunie va fi zi lucrătoare
Articolul anterior
Locațiile din capitală unde vor activa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare
Articolul următor
Alte articole interesante