Peste 6 mii de cetățeni care s-au vaccinat în aprilie, cer să li se administreze a treia doză

Moldovenii care s-au vaccinat anti-Covid la începutul lunii martie au nevoie de doza booster, întrucât a trecut jumătate de an de la administrarea primei doze. Aproape 6 mii de persoane s-au imunizat în aprilie la Centrul Municipal de Vaccinare şi acum cer să li se administreze a treia doză.

Potrivit şefului Centrului Municipal de Vaccinare, Cristina Boclincă, persoanele imunizate în martie şi aprilie trebuie deja să-şi administreze doza booster.

„În luna aprilie s-au vaccinat în cadrul Centru Municipal de Vaccinare aproximativ 5700 de persoane cu vaccinul AstraZeneca, reiese că în această lună, începând cu luna noiembrie, cele 5700 de persoane trebuie să se adreseze pentru doza trei. Avem zilnic persoane care se adresează pentru a face a treia vaccină, doza booster, şi noi le spunem că aşteptăm document confirmativ de la ministerul Sănătăţii, ulterior vom începe această procedură.”, a declarat Cristina BOBLINCĂ, şef Centru Municipal de Vaccinare.

Ministerul Sănătăţii a declarat că decizia privind vaccinarea cu doza trei a fost luată, iar în scurt timp vor emite un ordin în acest sens. De asemenea, autorităţile susţin că primii care se vor imuniza vor fi lucrătorii medicali din prima linie.

Potrivit unui studiu realizat în România, așa numita doză booster sau doza a treia crește de peste 10 ori numărul anticorpilor față de valorile înregistrate la 6 luni de la rapel, având o eficiență sporită de prevenire a formelor grave de COVID.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Șefa Spitalului de Psihiatrie din Bălți este cercetată pentru abuz de serviciu
Articolul anterior
Parlamentul lansează cea de-a doua ediție a Concursului de colinde și urături
Articolul următor