Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite la vânzare în mai multe magazine din România

Peste 60 de tone de carne de pui contaminată cu salmonella au fost descoperite de inspectorii sanitar-veterinari, în mai multe magazine din România, anunță presa de peste Prut.

Carnea, în special pulpe și pipote de pui congelate, a fost retrasă de la vânzare, conform autorităților. Iar oamenii care au apucat să cumpere, nu trebuie să consume carnea, până când nu este bine gătită, la peste 70 de grade Celsius.

Analizele de laborator au arătat că salmonella enteritidis, o bacterie periculoasă pentru organism, era prezentă în pulpe și pipote de pui congelate. Carnea a fost importată din Polonia și a ajuns în fabrici de procesare și în multe magazine. Cea mai mare cantitate a fost găsită în două dintre lanțurile de hypermarketuri.

Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA: Avem peste 60 de tone de carne de pasăre contaminată retrasă de la raft.

Mihai Ponea: Există situații în care avem 500 de km, apoi încă 500 de kg care au fost comercializate către consumatorul final. Să ne asiguram că tratam termic foarte bine carnea de pasăre pentru că prin tratament la peste 70 de grade, câteva minute, această bacterie se distruge.

Autoritățile spun că potrivit analizelor efectuate de laboratoare acreditate ale Direcției Sanitar-Veterinare, produsele din carne de pui aduse din Polonia sunt contaminate.

Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA: „Am identificat unul din tipuile de salmonella periculoase, salmonella enteritidis, care provoacă toxinfecții extrem de grave la copii și vârstnici. Mesajul este unul de avertizare gravă către supermarketuri pentru că s-a constatat în ultima perioadă un aflux extraordinar de mare de carne de pasăre din Polonia. Dacă continuăm aceste lucruri, Romania va încerca de la intrarea în țară, în vamă, oprirea acestor mărfuri, până la ieșirea buletinelor de analize”.

Lanțurile de magazine unde s-au efectuat controale dau asigurări că urmează toți pașii impuși de inspectorii sanitar-veterinari.

Medicii ne spun că dacă este gătită bine, la temperatură mare, carnea de pui este sigură pentru consum. Atenție, nu trebuie spălată înainte pentru că apa împrăștie bacteriile. Autoritățile anunțat că vor efectua controale și în perioada următoare.

Cum este atmosfera în orașul Rostov, controlat de Wagner. Rușii dau mâna cu mercenarii și le duc mâncare și apă

Evgheni Prigojin a afirmat sâmbătă că a cucerit cartierul general al armatei ruse din Rostov fără să tragă niciun foc de armă şi că are sprijinul populaţiei, relatează AFP şi Reuters, conform Hotnews.

Potrivit imaginilor care circulă pe rețelele de socializare oamenii din Rostov par să se apropie de mercenari pentru a le mulțumi și dau mâna cu ei.

Mai mult, un alt clip video arată oameni care le duc luptătorilor apă și mâncare.

De ce ne susţine ţara? Pentru că facem un marş al dreptăţii”, subliniază el.

”Noi am intrat în Rostov şi, fără să tragem un singur foc, am preluat sediul cartierului general”, subliniază Prigojin.

După o noapte de confuzie și haos, comandantul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că se află în cartierul general al armatei ruse din Rostov pe Don, susținând că luptătorii săi dețin controlul asupra facilităților militare ruse din oraș.

Zona este extrem de importantă din punct de vedere strategic pentru Moscova și criza ar putea avea efecte de amploare asupra conflictului din Ucraina.

Rostov pe Don este cel mai mare oraș din sudul Rusiei și este capitala regiunii Rostov, care se învecinează cu părțile din estul Ucrainei unde se desfășoară războiul. Orașul șituat la 100 de kilometri de granița cu Ucraina găzduiește comandamentul militar rusesc din sud, a cărui Armată a 58-a luptă împotriva contraofensivei Kievului în sudul Ucrainei.

Rostov găzduiește, de asemenea, centrul de comandă al grupului comun de forțe rus din Ucraina în ansamblul său, fiind astfel un centru logistic critic pentru armata rusă.

„Nu ieșiți din case”. Mesajul guvernatorului unei regiuni de lângă Moscova către locuitori

Guvernatorul regiunii Lipețk – situată între orașul Voronej și capitala Moscova – le-a cerut locuitorilor să evite să iasă din case și să renunțe la călătorii, fie cu vehicule private, fie cu mijloacele de transport în comun.

„Nu ieșiți din case”. Mesajul guvernatorului unei regiuni vecine cu Moscova către locuitori

„Situația este sub control, dar necesită înțelegere din partea fiecărui locuitor al regiunii”, a precizat oficialul într-o declarație.

Totodată, potrivit BBC Russian, toate autobuzele care duc către Lipețk și către regiunea Voronej au fost anulate. Orașul Lipețl se află la 450 km de Moscova și la 150 km de Voronej, unde autoritățile locale au anunțat că „are loc o operațiune antiteroristă”.

Prețurile biletelor de avion în Rusia au crescut drastic, după „revolta militară”

„Revolta militară” din sudul Federației Ruse se răsfrânge, inclusiv, asupra prețurilor la biletele de avion. Rușii care își doresc să părăsească țara sunt nevoiți să scoată din buzunar sume pipărate, de până la 100 de mii de ruble pentru o singură direcție, scrie Novaia Gazeta, preluată de Newsmaker

Russia to Upgrade Four Arctic Airports by 2024 - Russia Business Today

Potrivit portalului Aviasales, pe ruta Moscova-Erevan, prețurile încep de la 20.000 de ruble cu două transferuri. Singurul zbor direct costă aproape 57 de mii de ruble. Pentru mâine, prețurile sunt aceleași.

Zborul către capitala Georgiei, Tbilisi, este și mai scump – 27 de mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu două transferuri. Și asta fără bagaje. Cu bagaje, rușii vor trebui să plătească încă 15 mii – mai mult de jumătate din costul biletului. Nu există zboruri directe deloc. Pentru cel mai rapid zbor cu un transfer, doritorii vor trebui să scoată din buzunare 55 de mii de ruble.

Nici zborurile către Istanbul nu sunt ieftine. Iar cele care sunt deja sunt pe terminate. Un zbor cu un transfer va costa 13 mii de ruble fără bagaje. Cel mai ieftin zbor direct costă 41 de mii. Și „Pobeda” promite că va lua zboruri directe către capitala Turciei pentru 91 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Aproape că nu au mai rămas bilete la Astana – 14 mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu un singur transfer. Fără bagaje – doritorii vor trebui să plătească 36 de mii pentru el. Singurul zbor direct costă 40 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Zborurile directe către Dubai încep de la 47.000, potrivit portalului de bilete Buruki. Cu un singur transfer zborul începe de la 26 de mii, cu bagaje – 79. Plata în exces pentru bagaje – 53 de mii de ruble.

Potrivit Buruki, zborurile către Delhi încep de la 58.000 pentru un zbor direct cu Aeroflot. Cu o singură schimbare poți zbura pentru 79 de mii.

O tânără de 16 ani din India a fost violată de 400 de bărbaţi, în 6 luni. Alungată de tată şi abuzată de soţ, aşteaptă acum un copil
Articolul anterior
Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit cu părinţii femeii care a ajuns după gratii din cauza unui împrumut bancar
Articolul următor