Peste 600 de experţi din Republica Moldova şi din 80 de ţări ale lumii au participat, timp de două zile, la cel mai mare forum economic desfăşurat la Chişinău – „Moldova Business Week 2022”

Peste 600 de experţi din Republica Moldova şi din 80 de ţări ale lumii au participat, timp de două zile, la cel mai mare forum economic desfăşurat la Chişinău – „Moldova Business Week 2022”.

May be an image of 17 people and people standing

În cea de-a doua zi de „Moldova Business Week 2022”, la eveniment au participat reprezentanţi ai unor companii internaţionale, cu circa jumătate de milion de angajaţi în întreaga lume. În Republica Moldova, ei au analizat oportunităţile de investiţii şi le-au discutat cu cei peste 600 de invitaţi din 80 de ţări.

May be an image of 10 people and people standing

Evenimentul a adunat oameni de afaceri din România, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, India, China şi chiar Republica Dominicană. În prima zi a forumului ei au aflat mai multe informaţii despre economia Republicii Moldova. Astăzi, însă, au avut ocazia să stea de vorbă chiar cu oamenii de afaceri basarabeni sau investitori străini deja prezenţi în Republica Moldova, transmite tvrmoldova.md.

DAN RADU reprezentant asociaţie, România: „Reprezint o afacere din Iaşi care se ocupă de promovarea comunităţii tehnologice din regiune. Sunt prezent aici pentru că sunt foarte interesat de viziunea de dezvoltare a Guvernului R. Moldova legat de această zonă. Cred că avem un viitor comun în această dezvoltare şi cele două Moldove pot forma un tot economic.”

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare, interior şi text care spune „WEEK 2022 CREATIVE SESSIONS PITCHING”

MIHAIL ŞALVIR administrator, ZEL Valcaneş: „Noi suntem deschişi pentru toţi investitorii. În zona economică liberă Valcaneş avem diferite domenii de activitate începând cu produsele agricole, terminând cu electronica şi automotive. Încrederea este, interesul este, în special în situaţia actuală regională.”

Interesată de Republica Moldova este şi o companie din Polonia, specializată într-o sector mai puţin popular în Republica Moldova – prestări servicii diverse la distanţă pentru persoane fizice şi firme. Aceasta are aproximativ jumătate de milion de angajaţi în întreaga lume.

PAWEL PANCZYJ director companie, Polonia: „Republica Moldova are şansa unica de a repeta succesul din industria IT. Dacă vor fi implementate soluţiile de business service în domeniul legal şi fiscal, asta va duce la crearea, în următorii cinci ani, de două ori mai multe locuri de muncă decât sunt în prezent în sectorul IT.”

Experţii internaţionali spun că războiul din Ucraina are un impact serios asupra economiei Republicii Moldova dar, chiar şi aşa, aici există oportunități majore pentru investitorii străini.

LISA KAESTNER manager regional al Băncii Mondiale pentru Ucraina şi Republica Moldova” ȚAm văzut mai multe reforme întreprinse şi sperăm că, în viitor, vor avea loc şi alte reforme. Şi accesul către UE poat aduce mai multe oportunităţi pentru dezvoltarea sectoarelor energetic, transport, agrobusiness, TIC, etc..”

DAN NUŢIU preşedinte AIR: „În continuare susţin că R. Moldova este de interes nu doar pentru România ci pentru întreaga UE şi nu numai. Cu toţi care au vorbit până acum, au venit cu intenţia de a prospecta piaţa şi de a deschide pentru termen scurt businessuri în Republica Moldova. Prezenţa investitorilor străini conferă încredere şi conferind încredere cu siguranţă vom avea şi pe termen lung mult mai mulţi investitori.”

În acest an, evenimentul se desfăşoară sub genericul „Moldova – destinație de relocare a afacerilor și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională”.

SERGIU HAREA preşedinte CCI: „Republica Moldova este un loc destul de propice pentru investiţii şi investitorii care lucrează aici arată că asta este un lucru bun şi că se poate de obţinut profituri.Trebuie să facem mai mult accent pe pregătirea forţei de muncă, pe debirocratizare.”

Potrivit autorităţilor, capitalul investiţiilor străine în Republica Moldova se ridică la 900 milioane de dolari, 83% fiind din Uniunea Europeană.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „OF RO”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „bass, to t MOLDOVA BUSINESS WEEK 2022”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi text
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi text care spune „MOLDOVA BUSINESS WEEK 2022”
Возможно, это изображение 7 человек, люди стоят и текст «MBW2022 MOLDOVA BUSINESS WEEK 2022»

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Un avocat a fost reținut în timp ce mituia un procuror. Suma totală a mitei este de 10 mii de euro
Articolul anterior
Noi ciocniri armate au loc la frontiera dintre Kârgâzstan și Tadjikistan
Articolul următor