Peste 80 de kilograme de heroină ascunse într-un camion care aducea roșii din Istanbul

O grupare criminală specializată în comercializarea substanţelor narcotice a fost reținută în flagrant de oamenii legii. Indivizii au fost monitorizați timp de trei ani, iar în cadrul operaţiunii de reţinere au fost încătușați cinci turci. Autovehiculul plin cu roșii a fost lăsat să treacă prin punctul de control Leușeni – Albița, ca mai apoi să fie stopat de către oamenii legii. Camionul în care au fost depistate drogurile a venit în țara noastră din Turcia și a tranzitat Bulgaria și România. Din acest motiv, la operațiunea specială au participat, polițiști și procurori moldoveni, dar și colegii lor din România și Bulgaria.

separator

Autovehiculul a fost supravegheat non-stop pe parcursul traseului. Doi cetățeni turci de etnie kurdă au fost reținuți în momentul în care descărcau drogurile din locurile special amenajate în camion. Mai apoi au fost prinși și alți trei bărbați, care la fel sunt cetățeni ai Turciei. În urma perchezițiilor, au fost găsite 84 de kilograme de heroină. Întreaga cantitate de droguri, care ar valora, estimativ, cinci milioane de euro, a fost trimisă la expertizare, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră s-a stabilit că existau două rute de transportare a drogurilor, din Afganistan, prin Iran, Turcia, Bulgaria, România, Ucraina, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova. Stupefiantele erau trimise apoi în Olanda și Germania. Traficul de stupefiante era camuflat prin activitatea aparent legală a unei firme specializate în transportul internațional de mărfuri. Compania avea două camioane și patru remorci, în care au fost amenajate locuri speciale pentru ascunderea heroinei și aceasta nu putea fi detectată nici la scanarea vehiculelor, spun polițiștii. Ulterior, mijloacele de transport erau încărcate cu diverse tipuri de mărfuri, printre care și legume.

Sursa

Tot mai multe cazuri de gripă în Capitală
Articolul anterior
Un show de excepție! Dolce & Gabbana și-a prezentat gențile pe podium cu ajutorul dronelor
Articolul următor
Alte articole interesante