Peste 80 de mii de moldoveni au traversat frontiera de stat într-o săptămână

În perioada 13 – 19 iulie 2020, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 80.678 traversări, în creștere cu 11% față de a doua săptămână a lunii iulie. Din numărul total de traversări, 43.546 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 27.199 traversări, potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră.

separator

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 64 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 69 de evenimente cu documentarea a 84 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 36 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 17 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 102 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 101 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 19 cetăţeni străini, dar și 35 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 89 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 60.350 lei și încasarea amenzilor de 27.075 lei.

Andreea Esca face primele declarații după ce s-a vehiculat că a fost bolnavă de Covid-19
Articolul anterior
Meteo: astăzi vor cădea ploi torențiale în jumătatea de sud a țării
Articolul următor
Alte articole interesante