Peste 90 de femei violate în Piaţa Tahrir din Egipt

reversul-protestelor-din-egipt-peste-90-de-cazuri-de-femei-violate-in-piata-tahrir-in-patru-zile-o-fetita-de-sapte-ani-printre-victime-215948Cel puţin 91 de femei au fost agresate sexual sau violate în Piaţa Tahrir în ultimele patru zile, informează organizaţiei Human Rights Watch, citată de aljazeera.com.

separator

Potrivit datelor publicate de Operation Anti-Sexual Harassment (OpAntiSH), care deţine o linie telefonică de urgenţă pentru victimele agresiunilor sexuale, anunță că duminică au existat 46 de astfel de cazuri, luni 17, iar marţi 23.

Una dintre victime a fost supusă unei operaţii după ce ar fi fost violată „cu un obiect ascuţit”, în timp ce o ziaristă olandeză a fost violată de cinci bărbaţi şi evacuată apoi din ţară.

Pe 1 iulie, organizaţia egipteană Op care militează împotriva agresiunilor sexuale a scris pe contrul său de Twitter că printre personale violate s-au numărat femei în vârstă, bunici şi femei care se aflau în Piaţa Tahrir alături de copiii lor şi chiar o fetiţă de şapte ani.

Mai multe grupuri de voluntari au fost înfiinţate pentru a stopa fenomenul din Piaţa Tahrir care se manifestă în absenţa forţelor de ordine din zonă. Aceştia patrulează printre manifestanţi, dar cad adesea victime agresorilor care se răzbună pe cei care s-au autointitulat Bodyguarzii din Tahrir.

Transformările de frumusețe ale starurilor
Articolul anterior
Vezi cum Salma Hayek a cucerit Hollywood-ul!
Articolul următor
Alte articole interesante