Peste o lună, mai mulți chișinăuieni vor putea achita cu cardul călătoriile în troleibuze și autobuze

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va demara la mijlocul lunii martie.

În această săptămână vom avea o nouă şedinţă cu toţi actorii responsabili de acest proces, potrivit primarului Ion Ceban. În acest sens, urmează să definitivate mai multe scenarii, susține edilul, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria cu transportul public sau persoanele care beneficiază de facilităţi la călătoria în transportul public.

Proiectul va fi pilotat în: 90 de troleibuze (pe rutele 10, 22, 30, 32) și 46 de autobuze (numerele 2, 5, 9, 19, 26 şi 33).

Proiectul pilot va dura 6 luni după lansare şi este efectuat în colaborare cu Companiile MasterCard şi VISA.

Până atunci:- Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică- Vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport- Va fi instalat echipamentul electronic în transportul public.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Poliția caută proprietarul care a pierdut o sumă mare de bani pe o stradă din Capitală
Articolul anterior
Rodica Rusu și Ana Maria Moroz: peripeții penibile, sezători nocturne și secrete din relația lor
Articolul următor
Alte articole interesante