Piața cu suvenire din scuarul Mihai Eminescu va fi mutată

Piața organizată ad-hoc în scuarul Eminescu din municipiul Chișinău, punct de atracție pentru turiști și amatorii de suvenire și obiecte de artă, va fi evacuată.

separator

Într-o luare de cuvânt la începutul ședinței de marți a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Ciobanu, reprezentantul vânzătorilor de suvenire și obiecte de artă de la piața sus-numită, a solicitat consilierilor menținerea acesteia argumentând că este singura sursă de existență pentru artiștii moldoveni, transmite Moldpres.

Totodată, actuala locație a pieței a devenit un punct de atracție pentru turiști, a menționat sursa citată.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că evacuarea respectivă este necesară pentru reabilitarea scuarului. „Am propus o nouă locație celor care comercializează suvenire și picturi, pe strada pietonală din spatele Catedralei”, a spus Ceban.

Scuarul Eminescu din centrul Chișinăului, între Sala cu Orgă și Teatrul Național Mihai Eminescu este locul în care artiștii plastici vând suvenire turistice dar și picturi. Turiștii dar și locuitorii municipiului Chișinău numesc acest scuar „Arbatul moldovenesc”.

Lingvistul și publicistul Vlad Pohilă a fost condus pe ultmul drum
Articolul anterior
Tineri drogați într-un apartament din Capitală. Locătarii au chemat poliția
Articolul următor
Alte articole interesante