Piața de produse alimentare EcoLocal Farmers Market se deschide pentru toți doritorii de produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale

O veste bună! Piața săptămânală de produse alimentare EcoLocal Farmers Market își deschide porțile pentru toți doritorii de produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale.

separator

Lansarea sezonului 2019 va avea loc sâmbătă, 30 martie la centrul de afaceri Kentford, bulevardul Ștefan cel Mare, 202, între orele 9.00 – 13.00.Ideea lansării unei piețe autentice de produse ecologice și artizanale în Moldova a apărut în 2017, pe parcursul desfășurării campaniei de promovare a produselor eco ”EcoLocal”, și asta în scopul creării unei platforme de comunicare și comercializare directă între producătorii autohotoni și consumatorii care caută produse sănătoase.

Piața EcoLocal Farmers Market a fost creată de către Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova, în luna iunie 2018.

Piața EcoLocal Farmers’ Market este prima de acest tip în Moldova unde sunt admiși doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea sunt conduse de voluntari – consumatori și producători. Piața susține fermieri și producători ecologici certificați și în conversie, care comercializează produsele sale într-un format autentic.

Anul acesta, s-au înregistrat producători noi la piață, cu micro-verdețuri, cașcavaluri artizanale, paste de nuci și de semințe (unt vegetal). La fel, pentru pirma dată în Moldova, va fi în vânzare pâine artizanală, certificată ecologic.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază – de la pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – peste 35 de categorii. Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru 2019, 14 sunt ecologic certificați. Asociația invită TOȚI producătorii ecologici din țară să participe cu produsele sale la piața EcoLocal.

În 2019 piața EcoLocal va avea în fiecare săptămână între 38-48 de tarabe. Două din tarabele pieței EcoLocal sunt alocate comercianților nealimentari cu produse autohtone de meștesugărit, inclusiv din lemn, lut, tricotat, și două tarabe sunt alocate producătorilor de cosmetică naturistă vegană. Produsele ecologic certificate sunt acceptate cu o reducere de 50% a taxelor de participare la piață.

De asemenea, piața EcoLocal include o zonă mica de agrement pentru copii cu activități educaționale la tema agricultura ecologică, reducerea deșeurilor, familia, alimentația sănătoasă.

Piața EcoLocal are loc sub aer liber săptămânal, în zilele de sâmbătă între orele 9.00 – 13.00 în sectorul Buiucani, bvd Ștefan cel Mare, 202, perimetrul centrului de afaceri Kentford. Dacă o lună are 5 zile de sâmbătă, a 5-a sâmbătă este pauză.

Intrarea este liberă pentru vizitatori. Detaliile despre fiecare piață sunt anunțate pe grupul public FB EcoLocal Farmers Market Moldova

Cum este atmosfera în orașul Rostov, controlat de Wagner. Rușii dau mâna cu mercenarii și le duc mâncare și apă

Evgheni Prigojin a afirmat sâmbătă că a cucerit cartierul general al armatei ruse din Rostov fără să tragă niciun foc de armă şi că are sprijinul populaţiei, relatează AFP şi Reuters, conform Hotnews.

Potrivit imaginilor care circulă pe rețelele de socializare oamenii din Rostov par să se apropie de mercenari pentru a le mulțumi și dau mâna cu ei.

Mai mult, un alt clip video arată oameni care le duc luptătorilor apă și mâncare.

De ce ne susţine ţara? Pentru că facem un marş al dreptăţii”, subliniază el.

”Noi am intrat în Rostov şi, fără să tragem un singur foc, am preluat sediul cartierului general”, subliniază Prigojin.

După o noapte de confuzie și haos, comandantul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că se află în cartierul general al armatei ruse din Rostov pe Don, susținând că luptătorii săi dețin controlul asupra facilităților militare ruse din oraș.

Zona este extrem de importantă din punct de vedere strategic pentru Moscova și criza ar putea avea efecte de amploare asupra conflictului din Ucraina.

Rostov pe Don este cel mai mare oraș din sudul Rusiei și este capitala regiunii Rostov, care se învecinează cu părțile din estul Ucrainei unde se desfășoară războiul. Orașul șituat la 100 de kilometri de granița cu Ucraina găzduiește comandamentul militar rusesc din sud, a cărui Armată a 58-a luptă împotriva contraofensivei Kievului în sudul Ucrainei.

Rostov găzduiește, de asemenea, centrul de comandă al grupului comun de forțe rus din Ucraina în ansamblul său, fiind astfel un centru logistic critic pentru armata rusă.

„Nu ieșiți din case”. Mesajul guvernatorului unei regiuni de lângă Moscova către locuitori

Guvernatorul regiunii Lipețk – situată între orașul Voronej și capitala Moscova – le-a cerut locuitorilor să evite să iasă din case și să renunțe la călătorii, fie cu vehicule private, fie cu mijloacele de transport în comun.

„Nu ieșiți din case”. Mesajul guvernatorului unei regiuni vecine cu Moscova către locuitori

„Situația este sub control, dar necesită înțelegere din partea fiecărui locuitor al regiunii”, a precizat oficialul într-o declarație.

Totodată, potrivit BBC Russian, toate autobuzele care duc către Lipețk și către regiunea Voronej au fost anulate. Orașul Lipețl se află la 450 km de Moscova și la 150 km de Voronej, unde autoritățile locale au anunțat că „are loc o operațiune antiteroristă”.

Prețurile biletelor de avion în Rusia au crescut drastic, după „revolta militară”

„Revolta militară” din sudul Federației Ruse se răsfrânge, inclusiv, asupra prețurilor la biletele de avion. Rușii care își doresc să părăsească țara sunt nevoiți să scoată din buzunar sume pipărate, de până la 100 de mii de ruble pentru o singură direcție, scrie Novaia Gazeta, preluată de Newsmaker

Russia to Upgrade Four Arctic Airports by 2024 - Russia Business Today

Potrivit portalului Aviasales, pe ruta Moscova-Erevan, prețurile încep de la 20.000 de ruble cu două transferuri. Singurul zbor direct costă aproape 57 de mii de ruble. Pentru mâine, prețurile sunt aceleași.

Zborul către capitala Georgiei, Tbilisi, este și mai scump – 27 de mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu două transferuri. Și asta fără bagaje. Cu bagaje, rușii vor trebui să plătească încă 15 mii – mai mult de jumătate din costul biletului. Nu există zboruri directe deloc. Pentru cel mai rapid zbor cu un transfer, doritorii vor trebui să scoată din buzunare 55 de mii de ruble.

Nici zborurile către Istanbul nu sunt ieftine. Iar cele care sunt deja sunt pe terminate. Un zbor cu un transfer va costa 13 mii de ruble fără bagaje. Cel mai ieftin zbor direct costă 41 de mii. Și „Pobeda” promite că va lua zboruri directe către capitala Turciei pentru 91 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Aproape că nu au mai rămas bilete la Astana – 14 mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu un singur transfer. Fără bagaje – doritorii vor trebui să plătească 36 de mii pentru el. Singurul zbor direct costă 40 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Zborurile directe către Dubai încep de la 47.000, potrivit portalului de bilete Buruki. Cu un singur transfer zborul începe de la 26 de mii, cu bagaje – 79. Plata în exces pentru bagaje – 53 de mii de ruble.

Potrivit Buruki, zborurile către Delhi încep de la 58.000 pentru un zbor direct cu Aeroflot. Cu o singură schimbare poți zbura pentru 79 de mii.

Alarmant! Plajele din Seychelles, invadate de tone de deșeuri din plastic
Articolul anterior
Iată ce trebuie să faceți dacă aveți WI-FI în casă. Avertismentul medicilor despre radiații
Articolul următor