Piața EcoLocal Farmers Market vă așteaptă și în fiecare duminică, cu produse ecologice și artizanale locale

După trei ani de succes la piața săptămânală EcoLocal Farmers Market, asociația consumatorilor și producătorilor ecologici și artizanali din Moldova ACPEAM își extinde activitatea și pentru zilele de duminică.

Lansarea noului regim va avea loc în acest weekend, sâmbătă, 15 mai și duminică 16 mai, la centrul de afaceri Kentford, bulevardul Ștefan cel Mare, 202, între orele 9.00 – 13.00.

Piața de duminică va avea un format relaxat, cu mai mult spațiu și mai multe oferte promoționale, potrivit organizatorilor. 

Centrul atenției va fi zona MINI-GASTRO @ ECOLOCAL care va întruni prezentări gastronomice, degustări, ateliere de meșteșugărit, activități și jocuri pentru copii și muzică live.

Consumatorii sunt invitați duminică să întâlnească comercianți noi, produse noi, și să savureze o dimineață relaxată de duminică la piață, împreună cu echipa EcoLocal.

Intrarea este liberă pentru vizitatori. Detaliile despre fiecare piață sunt anunțate pe pagina FB EcoLocal Farmers Market Moldova și pe www.ecolocal.md

Despre EcoLocal Farmers Market Moldova

Ideea lansării unei piețe autentice de produse ecologice și artizanale în Moldova a apărut în 2017, pe parcursul desfășurării campaniei de promovare a produselor eco ”EcoLocal”, când s-a evidențiat lipsa unei platforme de comunicare și comercializare direct între producătorii autohtoni și consumatorii care caută produse sănătoase.

În acea perioadă s-au depistat și alte probleme:

–        Lipsa unei oferte variate de produse ecologice autohtone, accesibile pentru consumatorul local

–        Lipsa de cunoștințe și deprinderi în securitatea alimentară, mai ales micii antreprenori care produc diferite mărfuri artizanale în condiții de casă

–        Lipsa unei conștientizări corecte a noțiunii de ”produs eco” ”bio” sau ”organic”.

Pentru a aborda aceste probleme a fost creată Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova, sub umbrela căreia a apărut piața EcoLocal Farmers Market în luna iunie 2018.

Piața EcoLocal Farmers’ Market este prima de acest tip in Moldova unde sunt admiși doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea sunt conduse de voluntari – consumatori și producători. Piața susține fermieri și producători ecologici certificați și în conversie, care comercializează produsele sale într-un format autentic.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază –  de la pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri,  sucuri, gemuri, conserve – peste 40 de categorii. Dintre cei peste 70 de producători înregistrați pentru 2021, 16 sunt ecologic certificați sau în conversie ecologică. Asociația invită TOȚI producătorii ecologici din țară să participe cu produsele sale la piața EcoLocal.

Piața EcoLocal se desfășoară  în bază de activitate non profit. Surplusul din venitul pieții este vărsat în bugetul asociației pentru atingerea obiectivelor trasate.

Piața EcoLocal Farmers’ Market are următoarele obiective:

●      Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic si de înaltă calitate.

●      Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare autohtone care ar sprijini economia locală.

●      Să încurajeze mai mulți producători autohtoni să se certifice ecologic și să vîndă la piața EcoLocal.

Copil ucis de fulger pe un teren de fotbal, în nordul Angliei
Articolul anterior
Balenă moartă, găsită cu 16 kilograme de plastic în stomac, pe o plajă din Franţa
Articolul următor
Alte articole interesante