Picturile profesorului Boris Isac din Florești sunt expuse la Soroca

Astăzi, a fost inaugurată expoziția de pictură, semnată de Boris Isac, pictor și pedagog din Florești. Peste 40 de lucrări pictate în ulei pot fi admirate în sala de expoziții a Muzeului de Istorie din Soroca.

separator
La inaugurarea expoziției au participat pedagogi și elevi de la Școala de Arte pentru Copii și de la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”, pentru care arta, pictura sunt mai mult decât o pasiune. Cei prezenți au descoperit picturi abstracte, inspirate din natură, locurile natale ale pictorului și portrete ale oamenilor dragi. “Fiecare pictură este un gând, un vis, un vers așezate pe pânză”, menționează autorul despre lucrările sale.

Soroca este baștina multor pictori remarcabili, printre care sunt Samson Flexor, Isac Bilenki, Virgil Bolocan și alții, a menționat directorul muzeului Nicolae Bulat, în cuvântul de salut. La rândul său, autorul picturilor a povestit celor prezenți istoria tabloului “Dealul Crucii”, unul dintre cele trei tablouri cu același nume, inspirate din satul său de baștină – Vărăncău.

Lucrările lui Boris Isac au fost expuse la diferite saloane de pictură, organizate în capitală, dar și în expoziții desfășurate la Bălți, Florești etc. Mai multe lucrări ale autorului se află în colecțiile publice și private din Republica Moldova, România, Italia Germania.

Expoziția poate fi vizitată până la finalul lunii martie. Accesul în sala de expoziții este gratuit.

Sursa

E iarnă în București! Poze spectaculoase
Articolul anterior
Elevi din mai multe școli din Moldova vor merge într-o excursie la stația de sortare ABS Recycling
Articolul următor
Alte articole interesante