Pierdut în ceață! Un avion Blue Air a făcut 10 ore de la București la Iași

Ieșenii care s-au îmbarcat aseară într-un avion Blue Air în București au avut nevoie de cel puțin zece ore pentru a ajunge acasă. Cursa, plină de peripeții, zboruri lungi și staționare forțată la Bacău, s-a terminat în cele din urmă cu un autocar, sâmbătă dimineață.

separator

Ora de plecare din București a fost vineri seara, ora 21:20. Când avionul a ajuns la Iași, din cauza ceții, pilotul a survolat o perioadă orașul, iar apoi a fost îndreptat spre Aeroportul Bacău, scrie ziaruldeiasi.ro.

Călătorii au fost duși într-o sală și li s-a interzis să părăsească incinta, povestește unul dintre călători. Deoarece nu primeau informații, pasagerii au început să vocifereze și să ceară socoteală pentru tratamentul la care au fost supuși.

Mult după miezul nopții, pasagerii au fost anunțați că se pot îmbarca, avionul urmând să-i ducă la Iași. După nici o oră de zbor și alte rotocoale deasupra Iașului, avionul a fost nevoit să se întoarcă la Bacău.

Abia în această dimineață li s-a pus la dispoziție un autocar care i-a adus la Iași în jurul orei 7:40.

Republica Moldova ar putea să obțină excluderea tarifelor de roaming în toate țările din UE

Republica Moldova ar putea să obțină excluderea tarifelor de roaming în toate țările din UE. O discuție în acest sens a avut loc între Ministrul Andrei Spînu și Vlad Stoica- Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România și colegii acestuia.

TV8.md - Mai mulți europarlamentari cer eliminarea tarifelor de roaming  dintre UE și Republica Moldova. Popescu: „Salut inițiativa”

”Am avut o întâlnire cu Vlad Stoica- Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și colegii acestuia, unde am discuta despre suportul pe care ni-l pot oferi astfel încât țara noastră să obțină excluderea tarifelor de roaming în toată UE.

Reprezentanții ANCOM, care sunt și delegați în structurile europene pe domeniul comunicațiilor, ne-au asigurat că vom beneficia de toată asistența grupurilor de lucru și expertiza pe care o dețin astfel încât țara noastră să poată face față acestor schimbări atât din punct de vedere tehnic cât și legislativ.

Mulțumim, România!”, a declarat Spînu.

Atac puternic în Herson: Sunt cel puțin 15 morți și zeci de răniți, inclusiv un copil

Cel puţin 15 civili au fost ucişi vineri într-un bombardament rusesc al oraşului Herson, în sudul Ucrainei, anunţă un reprezentant al oraşului din care trupele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni.

”Azi (vineri), 15 locuitori ai oraşului au fost ucişi, iar alţi 35 au fost răniţi, inclusiv un copil”, în aceste atacuri ruseşti, acuză, pe reţele de socializare, o reprezentantă a Administraţiei Militare a Hersonului, Galîna Lugova, citată de AFP.

Ea precizează că mai multe ”case private şi imobile foarte înalte” au fost avariate în aceste atacuri aeriene, notează News.ro.

Pacienţii spitalelor din Herson au fost evacuaţi din cauza atacurilor ruseşti ”constante” asupra acestui oraş, a anunţat anterior guvernatorul militar Iaroslav Ianuşevici.

Pe rețele sociale au fost distribuite imagini cu un puternic impact emoțional filmate după atac. Imaginile pot fi văzute AICI.

Оккупанты обстреляли Херсон: семь человек погибли, свыше 20 получили  ранения | Новости Одессы

Un bombardament rus al Hersonaului s-a soldat, joi seara, cu 11 morţi şi aproape 50 de răniţi, potrivit ptreşedinţiei ucrainene.

Preşedinţii României, Lituaniei, Letoniei și Poloniei au semnat o declaraţie comună de sprijinire a Ucrainei și Republicii Moldova

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, Lituaniei, Gitanas Nauseda, Letoniei, Egils Levits şi Poloniei, Andrzej Duda, au adoptat vineri o declaraţie comună privind securitatea regională şi integrarea europeană.

A fost semnată o declaraţie de sprijinire a Ucrainei și Republicii Moldova

Documentul confirmă continuarea eforturilor de sprijinire a Ucrainei și angajamentul asumat de consolidare a eforturilor comune în sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova, dar și „nevoia comună de a contracara politica de revizionism a Rusiei și încercările de a rescrie istoria”.

Potrivit textului Declarației comune, cei patru preşedinţi au convenit „să îşi coordoneze îndeaproape eforturile de întărire a securităţii regionale şi consolidare a capacităţilor de apărare”. Ei au salutat „realizările semnificative ale Ucrainei în avansarea pe calea integrării europene şi euro-atlantice”. A fost menționat progresul înregistrat de Republica Moldova pe cale de aderare la UE, transmite IPN.

În declaraţie se mai subliniază „disponibilitatea de a colabora cu Georgia în vederea acordării statutului de ţară candidată de îndată ce priorităţile specificate în avizul Comisiei Europene privind cererea de aderare a Georgiei vor fi abordate” şi sprijinul pentru „deciziile Consiliului European de accelerare a procesului de extindere a UE privind ţările din Balcanii de Vest, în baza progresului acestora în implementarea cerinţelor de aderare”.

Cei patru șefi de stat au participat la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova, care s-a desfășurat la Kaunas, în Lituania.

Un bărbat din Ialoveni a plantat lămâi, mandarini și portocali în propria grădină
Articolul anterior
Află 15 lucruri curioase despre Albert Einstein
Articolul următor