Amenzi de până la 300 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri nepermise

Ignorarea regulilor de circulaţie de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. Datele statistice arată că de la începutul anului, din cauza pietonilor care au traversat strada în locuri nepermise au avut loc 297 de accidente rutiere, soldate cu 46 de persoane decedate și 256 traumatizate.

separator
În toate acestea cazuri, pietonii au crezut că șoferii trebuiau să-i observe și să reușească să frâneze. Din păcate însă nu a fost așa. Mulți pietoni traversează strada pe unde apucă, iar pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile de disciplinare a pietonilor. Cei care vor traversa strada neregulamentar vor fi sacționați, amenda prevăzută de legislație fiind de la 150 până la 300 de lei.

,,Pietonii și șoferii, în egală măsură, poartă vina pentru tragediile de pe șosele. Dragi pietoni, în momentul în care traversați strada neregulamentar, victime deveniți atât voi, cât și șoferii. Nu vă bazați pe reacția conducătorului auto și a frânei automobilului său. De maniera de a traversa și locul pe care îl alegeți pentru asta, depind viețile voastre. Încă nu e tîrziu să devii un pieton responsabil, trebuie doar să respecți câteva reguli simple. În primul rând, traversează strada doar prin locurile permise. Manifestă o atenție sporită în special noaptea, atunci când plouă, ninge sau este ceață, deoarece vizibilitatea este redusă. Și nu uita că pe carosabilul umed spațiul necesar pentru frânare crește mult”, comunică Inspectoratul Național de Patrulare. Video!

OMS trage un semnal de alarmă: Peste 80% dintre adolescenți sunt sedentari
Articolul anterior
„Sparge Tăcerea”, campanie OSCE lansată în Moldova în cadrul evenimentului ,,16 Zile de Activism împotriva Violenței în bază de Gen”
Articolul următor
Alte articole interesante