Pilotul rus bombardier, lăudat de Putin, s-a prăbuşit în Cernihiv şi a fost capturat de ucraineni

Un pilot rus de bombardier, lăudat de Vladimir Putin pentru bombardarea unor oraşe din Siria, s-a prăbuşit în oraşul Cernihiv din Ucraina şi a fost capturat.

Pilotul rus de bombardier a fost prins, astăzi, după ce s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială a oraşului Cernihiv.

Mai multe explozii au avut loc după prăbuşire, iar trei bombe uriaşe FAB-500, fiecare având 500 de kilograme, au fost găsite în curţile unor case din oraş.

„Ministerul Situațiilor de Urgență raportează că trei bombe aeriene FAB-500 au fost găsite în curțile de lângă Cernihiv. Potrivit datelor preliminare, acestea au apărut în urma prăbușirii aeronavei invadatorilor ruşi”, se arată într-o informare oficială a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Ucraina.

Un pilot rus de bombardier, lăudat de Vladimir Putin, s-a prăbuşit în Cernihiv şi a fost capturat de ucraineni 754619
Un pilot rus de bombardier, lăudat de Vladimir Putin, s-a prăbuşit în Cernihiv şi a fost capturat de ucraineni 754618

Pilotul rus capturat astăzi de ucraineni a fost lăudat de preşedintele Vladimir Putin după ce a participat cu succes la o misiune de bombardare a unor zone din Siria.

Într-o fotografie, pilotul apare alături de Vladimir Putin, dar şi de preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Într-un clip video postat pe Twitter apare momentul în care pilotul rus de bombardier este interogat de ucraineni, imediat după ce a primit îngirjiri medicale.

„-Numele!
-Maior Krasnoiartev.
-De unde, care batalion? 
-Batalionul 8689
-Ai știut că vii să bombardezi o localitatea pașnică? 
-Nouă nu ni se comunică.
-Aveai o misiune aici? Unde e harta? 
– Astea sunt coordonatele?
– Spre Cernokov, până aici am zburat de-a lungul graniței”, a fost dialogul dintre pilot şi ucraineni.

Într-o altă postare pe Twitter, pilotul rus capturat de ucraineni apare într-o fotografie alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

România a inaugurat cel mai mare pod suspendat construit vreodată, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie, și aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Președintele Senatului a participat la inaugurarea podului peste Dunăre, ocazie cu care a afirmat că îndeplinirea obiectivului reprezintă un „motiv de mândrie națională”. Nicolae Ciucă a subliniat că podul este cel mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989.

Cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România a fost inaugurat joi, 6 iulie 2023. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că este un pod pe care l-ar numi un „pod al speranţei, un pod al unirii“.

Cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România ar putea fi, în fiecare an, pe 6 iulie, alee pietonală.

Podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcție postrevoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare. Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România. Cablurile sunt formate din fire de oțel care împreună au o lungime de 81.000 de km, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori. Cei patru piloni sunt ai podului dotați cu lifturi și scări de acces pentru mentenanță.

Podul nu traversează doar fluviul, ci leagă România peste Dunăre

Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României. Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.  

Lungimea totală a podului este de 1974,3 metri, iar înălțimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundației. De asemenea, podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean.

Eurovision 2024: Orașul în care se va desfășura competiția anul viitor

Organizatorii Eurovision au anunţat vineri, 7 iulie curent, că ediţia din 2024 a concursului internaţional va avea loc în oraşul suedez Malmö, pe 11 mai. Cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai.

Sweden's Loreen wins Eurovision with Ukraine symbolism on show |  Entertainment News | Al Jazeera

Tradiția concursului este ca țara câștigătoare să găzduiască spectacolul anul următor. Suedia deține recordul de victorii la Eurovision, la egalitate cu Irlanda. Această alegere vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen, anul acesta la Liverpool, cu piesa «Tattoo».

Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision – la egalitate cu Irlanda – cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. De fapt, ţara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

A Complete Travel Guide to Malmö in Sweden + 20 Best Things to Do -  Northabroad
Malmö - Wikipedia

„Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Loreen are în palmares două victorii: a câştigat deja Eurovisionul în 2012 cu hitul internaţional «Euphoria». Dubla ei dublă victorie din mai (cu 583 de puncte, pe baza voturilor juriilor internaţionale şi ale publicului) nu a fost o surpriză: ea era marea favorită pentru această 67-a ediţie a concursului şi pe primul loc în clasamentul pariurilor.

Clipe de groază pentru o copilă din Ștefan Vodă. Un cetățean străin, reținut după ce a încercat repetat să o violeze

Un cetățean străin a fost reținut pentru 72 de ore, dupa ce a încercat să violeze repetat o adolescentă de 15 ani din raionul Ștefan Voda. 

Un membru MISA a fost arestat preventiv. Este acuzat că a abuzat, în  repetate rânduri, o minoră de 11 ani

Potrivit Procuraturii Generale, totul a avut loc în luna iunie, într-o localitate din Ștefan Voda. Bărbatul a făcut cunoștință cu adolescenta atunci când acesta se deplasa cu mașina în direcția Anenii Noi și a observat fata la o stație de așteptare.

Dupa ce adolescenta a urcat în automobil, în scurt timp, acesta s-a parcat în spatele unei clădiri părăsite și a încercat să o convingă să întrețină relații sexuale, aplicând forța. Fata a reusit să sune la poliție, însă a scăpat telefonul din mână și nu a reușit să alerteze autoritățile, bărbatul însă și-a încetat acțiunile.

Ulterior, bărbatul i-a oferit fetei o bancnotă de 50 euro, în calitate de avans, dacă ea va accepta să întrețină relații sexuale data viitoare. Ambii au continuat deplasarea până la Anenii Noi. La despărțire, acesta a impus-o să-l apeleze, iar apoi i-a înregistrat numărul.

Peste aproximativ o săptămână, cu puțin timp înainte să revină în Moldova, cetățeanul străin a sunat-o pe adolescentă și i-a reamintit despre „înțelegere”. Fata, însă, și-a anunțat mama care a alertat autoritățile, iar în locul acesteia la întâlnirea cu bărbatul au sosit polițiștii care l-au și reținut pentru 72 de ore. 

În urma verificărilor, s-a stabilit ca bărbatul a fost cercetat și în alte cazuri pentru violență sexuală, în afara țării, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoarea.

Jurnaliști străini, împușcați la Kiev. Echipa de la Sky News a nimerit sub o ploaie de gloanţe
Articolul anterior
Ruslana, câștigătoarea Eurovision din Ucraina, mesaj dur: „Nu vom ierta niciodată! Tribunalul de la Haga vă așteaptă!”
Articolul următor