Planul secret al lui Putin de a ataca Ucraina care dă fiori Kievului

Kievul se teme că Rusia va ataca în curând Ucraina simultan pe trei fronturi, unde ar putea aduna un număr impresionant de trupe, a declarat un om de încredere al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru The Daily Beast.

Planul secret al lui Putin de a ataca Ucraina care dă fiori Kievului

Rustem Umerov, un apropiat al lui Zelenski și membru al echipei care negociază cu Rusia, a declarat că Kremlinul s-ar putea pregăti pentru o nouă ofensivă. El a spus că Ucraina este amenințată din mai multe direcții, dar nu a precizat de unde ar putea veni atacurile, transmite Hotnews.

„Rușii ne înconjoară de la 240 de grade, ne atacă dinspre Marea Neagră, din Belarus și din regiunile Lugansk și Donețk”, a declarat Umerov.

Rusia a declarat recent prima victorie în război după mai multe luni de eșecuri înregistrate pe front, afirmând că a cucerit orașul Soledar din regiunea Donețk, un oraș de extracție a sării. Vineri, forțele pro-ruse au afirmat că soldații ruși au mai cucerit o localitate mică în apropiere de Bahmut, locul în care se dau lupte crâncene și unde Ucraina ar pierde sute de soldați zilnic, susțin serviciile secrete germane.

Există încă unele dispute cu privire la continuarea luptelor pentru controlul asupra Soledar, dar rușii au obținut în mod clar câștiguri teritoriale, însă cu un cost uriaș.

Mercenarii grupului Wagner, armata privată a lui Putin, au condus atacul asupra orașelor Soledar și Bakhmut din apropiere, deținuții recrutați de Evgheni Prigojin fiind cheia atacului, majoritatea fiind carne de tun.Publicitate

„Ei vin din toate direcțiile, cu trei linii de luptă: criminali, contractori privați și forțe cu contract. Obiectivele lor sunt să scape de infractorii lor, să își testeze și să își antreneze contractorii”, a declarat Umerov.

Rusia acumulează noi forțe

Experții ucraineni din domeniul informațiilor și al apărării cred că totul este o pregătire pentru o ofensivă terestră pe scară largă, susținută de cât mai mulți noi recruți.

Colonelul Oleh Zhdanov, fost membru al direcției operaționale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat pentru The Daily Beast că unitățile militare și de informații ucrainene urmăresc în timp real mișcările trupelor rusești.

„Urmărim cum Rusia își construiește o mulțime de forțe în regiunea Zaporojie. Se pare că plănuiesc un atac în clește din direcțiile Harkov, în est, și Zaporojie, în sud, vor încerca să captureze toate forțele de apărare majore ale Ucrainei”, a declarat Zhdanov pentru The Daily Beast.

„De asemenea, urmărim cum armata rusă deplasează constant 10-12.000 de oameni în Belarus, spre nord. De asemenea, ei își întăresc forțele în regiunile Lugansk și Donețk”.

Un singur om poate încheia războiul din Ucraina

Colonelul Zhdanov spune că există un singur om în lume care știe când se va încheia războiul din Ucraina: președintele american Joe Biden. El crede că războiul va continua până când Casa Albă va aproba trimiterea armelor pe care le solicită Ucraina.

„Președintele Biden are un scenariu detaliat al acestui război la Casa Albă. Cu cât primim mai repede arme, cu atât mai repede terminăm războiul, dar se pare că SUA vrea ca Rusia să epuizeze toate eforturile de război”, a declarat Zhdanov.

„În Rusia au acum un cult al morții: la toate nivelurile, de la propagandiști până la patriarhul ortodox, rușii sunt chemați să meargă și să moară în acest război, așa cum bunicii lor au murit în războaiele anterioare.”

Retorica lui Putin s-a schimbat

Președintele rus Vladimir Putin nu mai vorbește despre „unitatea” popoarelor ucrainean și rus și a renunțat să mai ceară rușilor să moară pentru moștenirea străveche a Rusiei.

Kremlinul prezintă acest război ca pe o bătălie puternică împotriva NATO.

Consilierul principal al lui Putin, Nikolai Patrușev, a declarat: „Evenimentele din Ucraina nu sunt o confruntare între Moscova și Kiev; aceasta este o confruntare militară între NATO, și mai ales Statele Unite și Anglia, cu Rusia”.

„Luptăm cu pumnii goi”

Putin și Patrușev sunt amândoi absolvenți ai școlilor KGB-ului sovietic. Ei au văzut întotdeauna Statele Unite și aliații lor ca pe niște inamici care merită distruși cu orice preț.

Ucraina duce lipsă de muniție și arme. „Ne luptăm cu rușii cu pumnii goi”, a declarat Umerov.

Creşterea ajutorului militar pentru Ucraina este „urgentă” pentru ca aceasta să-şi poată recupera teritoriul ocupat înainte ca Rusia să lanseze noi ofensive, a transmis vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii de la Ramstein, în Germania, la care aliaţii Ucrainei nu au ajuns la un acord pentru a oferi acesteia tancuri germane Leopard, promiţând în schimb Kievului alte tipuri de arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie şi sisteme antiaeriene, notează EFE, citată de Agerpres.

Moldova va beneficia de un împrumut de 25 milioane de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”. Parlamentul a votat, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Un mediu sănătos începe de acasă. Precolectează selectiv deșeurile, ai  grijă de planetă!

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din Găgăuzia. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

Ursula von der Leyen anunță că va fi înființat la Haga un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la Haga va fi înființat un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina, relatează The Guardian, scrie G4Media.ro.

Von der Leyen Says Ukraine's EU Bid Advancing During Kyiv Visit - Bloomberg

Von der Leyen se află la Kiev, unde, împreună cu alți oficiali UE, se află în vizită pentru a-și arăta sprijinul și a promite ajutor militar, financiar și politic pentru Ucraina înainte de aniversarea unui an de la începerea războiului.

„Ea va coordona colectarea de probe, va fi integrată în echipa comună de anchetă, care este sprijinită de agenția noastră Eurojust”, a afirmat ea.

Cel mai lung tunel feroviar și rutier subacvatic din lume va lega Germania și Danemarca: Proiectul, gata până în 2029

Danemarca și Germania vor fi legate în curând printr-un tunel subacvatic lung de 18 kilometri. Tunelul Fehmarnbelt va fi cel mai lung tunel feroviar și rutier combinat din lume când va fi finalizat în 2029, scrie Euronews.ro.

Acest proiect de 10 miliarde de euro – care traversează o porțiune a Mării Baltice cunoscută sub numele de „Centura Fehmarn” – va conecta Rødbyhavn din insula daneză Lolland și Puttgarden din nordul Germaniei.

Tunelul va reduce timpul de călătorie din Germania către Danemarca

Tunelul, denumit oficial Fehmarnbelt Fixed Link, va avea două autostrăzi cu două benzi și două șine electrificate.

Călătoria prin ea va dura șapte minute cu trenul și 10 minute cu mașina, evitând o ocolire de 160 de kilometri pe continentul danez. Timpul de călătorie cu trenul de la Hamburg în Germania la Copenhaga în Demarca va fi redus de la aproximativ cinci ore la mai puțin de trei.

O legătură rutieră va înlocui un serviciu de feribot incredibil de aglomerat care transportă milioane de pasageri pe an, reducând timpul de călătorie cu aproape o oră.

Danemarca intenționează, de asemenea, să construiască linii electrice de mare viteză către și din tunel. Și serviciile de tren vor continua pe lângă granița daneză către Suedia, Norvegia și Finlanda.

Cum va fi construit tunelul Fehmarnbelt?

Ideea de a lega Germania de Danemarca printr-un tunel nu este nouă. După 10 ani de planificare, construcția a început în 2020 pe partea daneză și apoi în 2021 pe partea germană.

Tunelul va costa în total 10 miliarde de euro, Uniunea Europeană contribuind cu 1,1 miliarde de euro la proiect.

Acesta va fi asamblat la 40 de metri sub Marea Baltică folosind 89 de secțiuni masive de beton. Acestea vor fi pre-construite pe uscat și apoi coborâte în apă cu ajutorul unei macarale. Femern A/S, compania daneză de stat responsabilă de proiect, speră că va fi gata să cufunde prima dintre aceste secțiuni până în 2024.

Odată ce acestea sunt la locul lor, secțiunile de beton vor fi montate împreună și vor fi instalate alte elemente precum șinele de cale ferată, ventilația și camerele de luat vederi.

Unele grupuri de mediu au pus sub semnul întrebării impactul tunelului asupra vieții sălbatice din Centura Fehmarn – o zonă protejată a UE.

Kadîrov îi vrea în prima linie pe soldații care refuză să poarte barbă
Articolul anterior
Un cuplu a făcut patru nunți pentru a-și sărbători căsnicia și sunt gata să își reînnoiască jurămintele la fiecare câțiva ani
Articolul următor