”Platformă de investiții” cu câștig rapid! Cum un individ i-a păcălit de 2,5 milioane lei pe un contabil-șef și un medic-șef

Ofițerii  Direcției investigații infracțiuni informatice a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut un bărbat care-n vara și toamna lui 2022 a lăsat fără 2,5 milioane lei un contabil-șef și medic-șef, pe care i-a invitat să investească bani prin intermediul unei platforme pe internet, anunță Poliția Republicii Moldova.

Bărbatul reținut are 36 de ani și este din Chișinău, iar anterior își ispășise pedeapsa pentru o altă escrocherie, cu suspendarea executării pedepsei. Acesta a fost contactat de victime – o femeie de 60 de ani și un bărbat de 65 de ani – în baza publicității primite pe o rețea de socializare și pe poșta electronică. Astfel, bănuitul i-a asigurat că dacă vor investi bani în cumpărarea acțiunilor unor companii cu renume mondial, care momentan ar fi avut o valoare redusă, ulterior le-ar fi putut vinde la un preț mult mai mare, ceea ce le-ar fi generat venituri fabuloase. Mai mult, bărbatul i-a și „ajutat” de la distanță, prin aplicație dedicată, să-și creeze cont pe „platforma de investiții” în cauză.

Aceștia au fost de acord și au investit banii personali, dar și sume împrumutate, însă fără ca să semneze vreun document în acest sens. După trei luni, însă, aceștia au realizat că au devenit victime ale unei scheme infracționale și au întrerupt investițiile, pentru ca ulterior să-l denunțe autorităților.

După reținerea acestuia cu sprijinul angajaților „Fulger,” procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut plasarea în arest a învinuitului, care continuă să beneficieze de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În ceea ce privește complicii acestuia, investigațiile sunt în desfășurare.

NOTĂ:

-Evitați înregistrarea și completarea formularelor online care promit câștiguri fabuloase și care sunt distribuite prin intermediul platformelor de socializare;

-Nu efectuați transferuri de bani persoanelor necunoscute și nu furnizați niciodată prin telefon codul de identificare bancară, PIN-ul sau orice alt cod de securitate;

-Nu oferiți persoanelor necunoscute acces la distanță asupra dispozitivelor pe care le dețineți prin intermediul aplicațiilor specializate, spre exemplu prin „AnyDesk,” „TeamViewer,” oricât de atractive nu ar fi promisiunile;

-În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția și banca comercială care deservește cardul.

Chișinăuienii vizitează strada 31 August 1989 pentru a face poze cu caldarâmul istoric al Capitalei

O bogăție istorică a ieșit la suprafață în urma demarării lucrărilor la strada 31 August 1989 din centrul municipiului Chișinău. Un caldarâm vechi de peste 100 de ani ne transpune în misterul senzațional al vremurilor istorice, cu o deosebită admirație pentru trecut. Autorităților le-a venit ideea să păstreze o porțiune din această comoară pe care au pășit înaintașii noștri. Între timp, chișinăuienii încântați merg la fața locului pentru a face poze și a surprinde o fărâmă din istoricul prețios.

Ar putea fi o imagine cu stradă
foto: Eugen Urușciuc

În timp ce unii locuitori ai Capitalei susțin intenția de păstrare a pavajului, alții sunt de părere că acesta nu trebuie păstrat deoarece ar crea incomodități pentru lumea modernă a urbei.

,,Zic: ia dă să ating și eu caldarâmul istoric al Chișinăului 🙂”, a menționat pe facebook Eugen Urușciuc, autorul imaginii de mai sus. Alți internauți au comentat:

,,Foarte frumos 👏

,,Ar fi ideal să fie transformată în alee pietonală”

,,Cât e de frumos”

,,Eu cred ca îs unicul care nu înțelege de ce îi așa de multă agitație cu caldarâmul acesta. Orașul trebuie să fie în primul rând comod pentru oameni și în al doilea rând frumos.

,,Acest pavaj are o mulțime de dezavantaje: el nu este nici comod și nici nu ii tare frumos. Pe el este foarte dificil de deplasat cu cărucioare cu copii, cu biciclete/trotinete, chiar și pentru pietoni îi incomod. Unicul lui plus este faptul că-i foarte vechi, dar pentru o simplă „nostalgie” să creezi atâta disconfort în centrul capitalei, un absurd”, a mai scris un tătic.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al UE

Uniunea Europeană a anunțat că va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și aprovizionării cu energie a țării în fața acțiunilor destabilizatoare ale actorilor externi. De asemenea, va acorda sprijin în procesul de aderare la UE. În acest context, Consiliul European a invitat Comisia Europeană să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune, transmite IPN.

„Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră”, menționează Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciază sprijinul UE în acest sens.

Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +20 grade celsius

Temperaturi record în luna martie. Meteorologii anunță pentru astăzi, 24 martie, temperaturi de +20 grade celsius.

Prognoza-meteo-marți-7-aprilie-2020.-În-ce-zone-din-țară-se-vor-înregistra-cele-mai-ridicate-temperaturi.-Anunțul-meteorologilor-2  | Unica.md

Temperatura maxima a zilei se va încadra între +15..+20ºC. Temperaturile minime ale nopții următoare se vor situa între +1..+6°C.

Precipitațiile continuă să lipsească. Vântul va sufla slab spre moderat.

Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit
Articolul anterior
Poliția îl caută pe bărbatul din imagini! Momentul în care individul ar fi furat un laptop dintr-un magazin de la Ciocana
Articolul următor