„Plus un tânăr votează” – campania din țară care motivează tinerii să iasă la vot

„Plus un tânăr votează” – este genericul unei campanii lansate de membrii consiliilor locale, municipale şi raionale de tineret din ţară, care au organizat un flashmob ca să motiveze tinerii să iasă la vot.

separator

Potrivit lor, ideea campaniei este de a responsabiliza tinerii din Moldova să iasă la vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale, fiindcă de votul lor depinde viitorul ţării.

Evenimentul s-a desfăşurat lângă Arcul de Triumf din capitală şi a fost transmis live şi pe reţele sociale.

Înarmaţi cu pancarte si lozinci, mai mulţi tineri din Chişinău, dar şi din alte regiuni ale ţării, activişti civici, voluntari, reprezentanţi ai diferitor structuri de tineret, au venit în centrul capitalei, la o acţiune de mobilizare comunitară.

„Am ieşit să îndemnăm tinerii din Republica Moldova să iasă la vot pe data de 15 noiembrie. Mesajul nostru este să îşi folosească super puterea pe care o au, şi anume posibilitatea lor de alege, şi să nu uite că votul lor de fapt contează”, a remarcat preşedintele Consiliului Local al Tinerilor din sectorul Botanica, Liviana Frunză.

Organizatorii susţin că ideea de a lansa această campanie le-a apărut atunci când au văzut statistica joasă a participării tinerilor la turul întâi al scrutinului prezidenţial. „Am mobilizat aproape toată ţara, tineri activi din fiecare localitate, lideri locali, ne-am conectat cu tinerii din Glodeni, Orhei, Ocniţa, Făleşti, Floreşti, Drochia şi alte localitati din ţară unde tinerii, de asemenea, şi-au unit forţele pentru a veni cu un îndemn către tinerii din localitatea lor să iasă la vot”, a spus studenta Irina Tizu.

Campania „Plus un tânăr votează”, susţinută de Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor, s-a desfăşurat simultan în mai multe localităţi ale ţării.

sursa: www.trm.md

Șoldănești: O femeie și-a găsit copilul de 11 ani în comă alcoolică
Articolul anterior
Fostul Ministru al Educației și-a depus candidatura pentru funcția de rector al USM
Articolul următor
Alte articole interesante