Poliția atenționează: aflarea în bâlciuri și parcuri de distracții este interzisă

Poliția îndeamnă cetățenii și agenții economici să respecte măsurile instituite în perioada stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova, prin hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

separator

,,În contextul situației pandemice din țară, a creșterii numărului cazurilor de îmbolnăviri și a iresponsabilității cetățenilor, la data de 27 iunie curent, Comisia Națională Extraordinară de sănătate publică a emis Hotărârea cu numărul 19. Aceasta stipulează clar că se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 Bâlciuri și parcurilor de distracții”, informează Poliția R. Moldova, care a făcut astăzi controale la parcul de distracții din Orhei.

,,În pofida restricțiilor impuse de autorități și pe lângă faptul că din 25 mai curent nu dispune de autorizație sanitară de funcționare, parcul de distracții „Orhei Land”, din orașul Orhei, și-a continuat activitatea, astăzi, expunând riscului sănătatea publică; acțiuni care contravin legislației Republicii Moldova.

Precizăm faptul că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rând cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități.

Inspectoratul General al Poliției menționează că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizând ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate publică; mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii.

Astfel, intervenim cu solicitarea către toți gestionarii/proprietarii/administratorii și nu în ultimul rând către autoritățile publice locale să asigure îngrădirea accesului către spațiile respective, indiferent de forma de acces (liber sau contra plată, pentru a evita aglomerațiile. În cazul constatării nerespectării măsurilor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, poliția va acționa în corespundere cu cadrul normativ și se va conduce de toate pârghiile legale.

Solicităm și cetățenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate, să-și protejeze copiii, să evite spațiile aglomerate, să nu formeze grupuri mai mari de 3 persoane, să pastreze distanța socială, iar dacă spațiul nu le permite atunci neapărat să poarte măști.

IGP reiterează necesitatea respectării măsurilor de sănătate publică pentru ca să ne putem păstra familiile întregi și sănătoase”.

Coronavirus: cifra a depășit 10 milioane de oameni infectaţi la nivel global și jumătate de milion de decese
Articolul anterior
O artistă din Moldova a luptat timp 3 de săptămâni cu Coronavirusul. Ce spune despre boală?
Articolul următor
Alte articole interesante