Poliția îndeamnă persoanele vârstnice să rămână acasă de Blajini

Inspectoratul General de Poliție îndeamnă cetățenii să comemoreze reposații cu respectarea măsurilor generale de prevenire a virusului: purtarea măștii obligatorie, respectarea distanței fizice, precum și excluderea consumului de produse alimentare sau a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor.

Totodată, pentru diminuarea riscului de contaminare cu infecția Covid-19 IGP recomandă vârstnicilor, persoanelor infectate cu Covid – 19 sau cele ce prezintă simptome de infecție, persoanelor aflate în carantină/autoizolare sau cu probleme majore de sănătate, inclusiv celor din grupele cu risc sporit, să se abțină de la deplasare și să rămână acasă, pentru a nu se expune riscului de infectare pe ei însăși sau cei apropiați.

De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să excludă deplasarea cu unitățile de transport până la intrarea în cimitire, parcând în adiacentul acestora, doar în locurile permise și să nu fie lăsate în mașină bunuri de preț.

„Poliția, în comun cu alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura ordinea publică și recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate civică și să respecte prevederile hotărârilor comisiilor extraordinare de sănătate publică.

În caz dacă ați devenit victima sau sunteți martorul unei infracțiuni adresați-vă  după ajutor angajaților poliţiei implicați la menținerea ordinii publice sau apelați numărul unic de urgență – 112″, se arată în comunicat.

În perioada 9-10 mai curent, circa 3500 de polițiști se vor afla la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă.

Uniunea Europeană finanțează renovarea arenei mari a circului din Chișinău
Articolul anterior
În Capitală se permit nunțile, cumetriile și alte evenimente festive cu 50 de persoane
Articolul următor
Alte articole interesante