Poliția Națională a primit în dotare 52 de automobile moderne, în valoare de 20 de milioane de lei

Poliția Națională a primit în dotare 52 de automobile „Dacia Duster”, destinate îmbunătățirii capacității poliției de reacționare la apelurile de urgență ale cetățenilor.

separator

Evenimentul de transmitere a mașinilor a avut loc astăzi, 22 septembrie, în cadrul căruia au participat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, angajați IGP și alți invitați.

Automobilele au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției” implementat în contextul Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și a Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, care au menirea să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Toate automobilele sunt compartimentate corespunzător necesităților de activitate, echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul național de intervenții 112, urmând a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum și alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.

„Mulțumim partenerului nostru strategic – Uniunea Europeană, care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției. Prin intermediul noilor achiziții se urmărește diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru polițiștii implicați în astfel de misiuni. În așa fel, ne propunem să fim mai vizibili, proactivi și orientați spre nevoile cetățenilor” a menționat șeful IGP Sergiu Paiu.

Valoarea totală a achiziției constituie în jur de 20 de milioane lei.

Menționăm că în perioada implementării Programului de reformă a Poliției, pentru diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, la nivel de țară, au fost achiziționate în total 107 astfel de autospeciale.  

Un pasager din clasa business a infectat 15 persoane în timpul unui zbor
Articolul anterior
Aleksei Navalnîi cere Moscovei să-i înapoieze hainele pe care le purta în ziua otrăvirii. ”M-au trimis gol în Germania”
Articolul următor
Alte articole interesante