Poliția pregătește amenzi pentru veteranii care au participat la protestul din PMAN

În Piața Marii Adunări Naționale, un grup de inițiativă, condus de veterani, au organizat o acțiune de protest cu participarea veteranilor din toată țara.

separator

Conform datelor forțelor de ordine, la un moment dat, în PMAN s-au aflat circa 200 de participanți la întrunire, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova:

,,Astfel, comunicăm despre faptul că organizatorii au încălcat Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, punctul 22, unde este menționat: “Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.”

Totodată, majoritatea nu poartă măști de protecție, care la fel este o măsură obligatorie, stabilită în această hotărâre. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, Poliția s-a autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional. Totodată, precizăm că Poliția nu este implicată în careva acțiuni de blocare sau restricționare a manifestației, așa cum declară unii protestatari. Polițiștii și carabinierii monitorizează, informează și asigură ordinea publică, iar în momentul în care sunt înregistrate încălcări, sunt obligați să acționeze.

În continuare Poliția asigură securitatea persoanelor și a traficului rutier, respectând dreturile cetățenilor la libera exprimare, dar, în cazul unor abateri, va interveni conform prevederilor legale și a atribuțiilor funcționale. Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de autorități, să respecte recomandările polițiștilor și să nu încalce legea”, se mai arată în comunicat.

Amintim că veteranii au organizat un protest în PMAN, cerând demisia guvernului, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și președintellui țării Igor Dodon.

O femeie din Vadul lui Vodă a stat cu hoțul în casă mai bine de 3 ore, privindu-l neputincioasă cum o jefuiește. Individul a fost reținut
Articolul anterior
126 de cazuri noi de Covid-19, raportate astăzi în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante