Poliția te sfătuiește: Nu publica poze din vacanță, în timp ce lipsești de acasă

Oricât de tentant ar fi să le arăți prietenilor tăi unde îți petreci vacanța, oamenii legii recomandă să nu publici poze pe rețelele de socializare, decât după întoarcerea din vacanță.

,,Nu deveni victimă a lumii virtuale!”, se arată în mesajul Poliției.

,,În era tehnologiilor informaționale, gestionarea neglijentă a informațiilor personale în domeniul online reprezintă des cauza furturilor din locuințe! De ce? Pentru că, așa cum noi avem cont de Facebook, așa au și ei – hoții. Cum procedează?

1.Tu găsești destinația pentru vacanța mult râvnită și faci un print screen al locației pentru a distribui bucuria escapadei în mediu online;

2. Apoi vine ziua-Z, când trebuie să plecați … iar ca zborul să fie mai lin, captați cu entuziasm un stories din avion pentru a confirma ,,oaspeților” lipsa de la domiciliu. Greșit! Trebuie să fiți vigilenți!

În lumea vituală, toți suntem ,,prieteni”, pentru că Facebook-ul nu distinge alte categorii de raporturi sociale, cum ar fi cele care prezintă pericol sau intenții huliganice. Așadar, selfie-urile și pozele din vacanță sunt informații „directe și concludente” pentru acești #prieteni = #infractori. Astfel, nu le oferi hoților informații despre faptul lipsești de acasă. Siguranța locuinței depinde de tine!”, dezvăluie Poliția R. Moldova.

Peste 65 de hectare de culturi agricole din Ungheni, distruse de ploi și grindină
Articolul anterior
The Motans și DJ-ul PAX au lansat noua piesă ,,Vara în care m-ai găsit”
Articolul următor
Alte articole interesante