Poliția trage un semnal de alarmă. Circa 4 mii de cetățeni, amendați pentru nerespectarea normelor epidemiologice

Poliția trage un semnal de alarmă. În doar două săptămâni, oamenii legii au întocmit aproximativ patru mii de procese verbale pentru nerespectarea regulilor epidemiologice.

Cele mai frecvente abateri țin de nerespectarea distanței sociale și lipsa măștii de protecției. Campioni în acest sens au fost locuitorii municipiului Chișinău și Bălți, transmite publika.md

”Situația când amenda a fost micșorată până la 50 de lei, deja a creat una din premisele ca cetățeanul să devină mult mai iresponsabil și să considere că 50 de lei pentru el nu este o amendă atât de usturătoare.”, a afirmat șeful de secție la INSP, Dorel Nistor.

Potrivit poliției, moldovenii nu se mulțumesc cu o singura amendă și încalcă repetat regulile.

”Pe parcursul acestor două săptămâni, deja avem înregistrate șapte cazuri de acest gen. Și aceastea se referă în principiu, la nerespectarea portului măștii, se referă la nerespectarea măsurilor de autoizolare sau aflarea în grupuri mai mari de trei persoane în locuri publice.”, a comunicat șeful de secție la INSP, Dorel Nistor.

Mai mult, au fost constatate și cazuri când persoanele intenționat au completat fișele epidemiologice cu date eronate.

”Neconștientizarea riscului la care cetățenii noștri se expun însuți ei și îi expun pe cei din jur, a adus la situația că la ziua de azi ca să avem multe cazuri confirmate. Iresponsabilitatea acestor cetățeni au dus la fel ca spitalele să fie arhipline. Solicităm cetățenilor să respecte acele cerințe impuse de Comisia Excepțională.”, a menționat șeful de secție la INSP, Dorel Nistor.

Suma totală a amenzilor a fost de peste opt milioane de lei, iar în bugetul statului au ajuns doar două milioane.

Franța a intrat în lockdown: O lună de restricții dure
Articolul anterior
Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu, răpusă de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante