Poliția va fi la datorie, de Hramul Chișinăului, în serviciul oamenilor și siguranței publice

Poliţia va fi la datorie, în serviciul comunităţii, luni, 14 octombrie, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor cultural-artistice care vor avea loc în centrul capitalei, dedicate Hramulului Chișinăului și pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

separator
Polițiștii au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Începând cu duminică, 13 octombrie, ora 22:00 și până pe 15 octombrie, ora 06:00, va fi sistată circulația transportului pe strada Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Izmail și Mihai Viteazu, iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

În acest contex, Poliția recomandă tuturor partițipanților la sărbătoare:

-respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

-nu opriți ori staţionați decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

-respectați semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

-șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu-și lase automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;

-supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

De asemenea, este interzisă deţinerea de arme, explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În caz de urgență să vă adresați cu încredere celui mai apropiat polițist sau echipaj de patrulare sau să apelați la numărul unic de urgență 112, comunică Poliția Republicii Moldova.

Impresionant! De aici a început istoria Chișinăului, de la Cheşenăul lui Acbaş
Articolul anterior
Chișinăul sărbătorește Hramul Orașului! Foto
Articolul următor
Alte articole interesante