Poliția va fi la datorie de Paștele Blajinilor pe întreg teritoriul țării

Mai mulți polițiști vor fi implicați în misiuni de monitorizare a securității publice și descurajarea oricăror acțiuni care ar putea afecta liniștea cetățenilor, pentru a fluidiza traficul rutier și a monitoriza respectarea Regulamentului Circulației Rutiere, anunță Poliția Republicii Moldova.

În acest context Inspectoratul General al Poliției vă recomandă:

Stimați cetățeni:
– monitorizați în permanență copiii;
– evitați consumul excesiv de alcool, or anume în stare de ebrietate sunt comise cele mai multe infracțiuni;

– evitați deplasarea pe carosabil, în calitate de pietoni;
– dacă plecați de acasă, asigurați-vă că ușile sunt încuiate și geamurile închise;
– aveți grija de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate.
– respectați ordinea publică, evitați situațiile de conflict și altercațiile.

În atenția șoferilor:
nu consumați alcool dacă urmează să conduceți;
respectați regulile circulației rutiere;
nu staționați în locuri interzise, pentru a nu crea obstacole în trafic;
evitați parcarea automobilelor în adiacentul cimitirelor și fiți prudenți la pietoni.

În cazul în care ați devenit victima sau martorul unei infracțiuni, apropiați-vă cu încredere de cel mai apropiat polițist sau apelați la numărul unic de urgență

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Cum va fi vremea de Paștele Blajinilor
Articolul anterior
Maia Sandu a felicitat sportivii care au adus medalii pentru țară
Articolul următor