Polițist prins cu mită în mărime de 2000 de euro. De la cine ar fi estorcat banii

Un polițist din cadrul Direcției Investigații Complexe a INI este cercetat într-un dosar penal, deschis pentru corupere pasivă de CNA și Procuratura Anticorupție cu suportul operativ al Direcției Inspectare Efectiv a IGP, scrie moldpres.md.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, polițistul este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic din Chișinău 2000 de euro în schimbul sistării unui material din procedura sa. Acesta a fost reținut în flagrant în timpul primirii banilor de la agentul economic. În urma efectuării percheziției, au fost ridicate mijloacele financiare.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă de până la 8 000 de unități convenționale și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

În presă a fost publicată o fotografie a presupusului atacator pe aeroportul din Chișinău

Presupusul atacator de pe aeroportul din Chișinău care a împușcat două persoane, pe 30 iunie, este Rustam Ashurov.

Potrivit 112, agresorul este căutat internațional pentru crimă.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțanu, a spus că se verifică informații despre dubla cetățenie a atacatorului. Anterior, a fost raportat că individul este și cetățean al Rusiei.

Ulterior, Dorin Recean a spus că cetăţeanului în vârstă de 43 de ani din Tadjikistan i s-a interzis intrarea în Republica Moldova din motive de securitate.

În timp ce era escortat într-o zonă specială, el a sustras pistolul unui polițist de frontieră și l-a împușcat mortal pe polițist, dar și pe un ofițer de securitate al aeroportului.

Procuratura Generală a calificat drept „atac terorist” incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău

Procurorii anallizează incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău sub aspectul prevederilor din Codul Penal privind atacul terorist, iar atacatorul, originar din Tadjikistan, riscă detenţie pe viaţă.

VIDEO Procuratura Generală a calificat drept "atac terorist" incidentul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău

Declaraţia aparţine procurorului general interimar, Ion Munteanu, care a precizat că dosarul penal va fi gestionat de PCCOCS, dar în prezent este în responsabilitatea Procuraturii Chişinău.

Potrivit lui Munteanu, procurorii vor verifica dacă atacatorul a avut complici. 

Atacatorul a sosit din Istanbul şi a devenit agresiv în momentul în care poliţistul de frontieră i-a cerut informaţii despre scopul vizitei. El a smuls pistolul din dotarea poliţistului şi a efectuat mai multe împuşcări, afirmă Munteanu.

Şeful interimar al Procuraturii Generale nu a putut spune dacă atactorul este afiliat unei structuri militare sau paramilitare.

Procurorul general a mai spus că atacatorul a fost rănit în timpul reţinerii şi se află în stare gravă la spital, dar este supravegheat de către forţele de ordine.

Un agent de securitate, tată a trei copii, este cea de-a doua victimă a atacului armat de la Aeroport

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc astăzi, 30 iunie 2023, un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Cetățeanul străin a sustras arma deținută de polițistul de frontieră și a tras mai multe focuri de armă.

Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în cel  mult 180 de zile. Câți bani ar putea întoarce statul companiei „Avia  Invest” pentru „investițiile” pe care le-a făcut în 7 ani –

Cele dou victime sunt: un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Agent-șef adjunct Muntean Serghei era în vârstă de 31 de ani și activa în Poliția de Frontieră din anul 2011.

A doua persoană care ar fi fost ucisă pe Aeroportul Chișinău este Igor Ciofu, agent de securitate, în vârstă de 40 de ani, tată a 3 copii.

Un asteroid „potențial periculos”, valorând peste 4,7 miliarde de dolari, va trece în acest weekend pe lângă Pământ
Articolul anterior
Apa plată cu lămâie, cu adevărat benefică pentru sănătate?
Articolul următor