Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia să ajute la stingerea incendiilor au ajuns la destinaţie

Echipa de 25 de pompieri din cadrul IGSU detașată pentru a participa la lichidarea incendiilor devastatoare de pădure a ajuns în statul elen.

Pompierii moldoveni cu cele 4 unități de tehnică au trecut în dimineața zilei de 10 august la punctul de trecere a frontierei Promachonas la intrarea în Grecia. După ce echipa de intervenție a Republicii Moldova a parcurs peste 1000 de kilometri, aceasta a trecut frontiera statului elen, scrie unimedia.info. La intrarea în Grecia, pompierii au fost întâmpinați de polițiștii eleni, care îi vor escorta până la destinație. În drum, salvatorii au comunicat cu echipele altor state care participă în misiunea de stingere, în special cu colegii români. Potrivit acestora, pentru a interveni în operațiune trebuie să ajungă în partea de sud a Greciei, unde incendiile de pădure mistuie suprafețele cu repeziciune. Potrivit ultimelor estimări, echipa mai trebuie să parcurgă aproape 600 km pentru a ajunge la destinație. Aici pompierii vor intra sub conducerea echipelor elene care vor stabili exact misiunile de intervenție, dar și locațiile necesare pentru operațiunile de stingere.

Mai mult, salvatorii IGSU vor fi configurați să lucreze în două schimburi cu activitate neîntreruptă și vor aplica procedurile mecanismului protecției civile a Uniunii Europene. Echipa de pompieri din Republica Moldova a plecat ieri în Grecia să ajute salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară. Șeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a menționat că este o misiunea complexă, însă efectivul IGSU este gata să lupte cu focul.

Potrivit IGSU, echipa din Republica Moldova are capacitate de lichidare a incendiilor de pădure, deprinderi de lucru pentru intervenții la înălțime, aparate izolante protectoare, compresoare mobile și formare pentru lucrări în condiții nocive. Mai mult, salvatorii IGSU vor fi configurați  să lucreze în două schimburi cu activitate neîntreruptă și vor aplica procedurile mecanismului protecției civile a Uniunii Europene.

Autorităţile din Martinica le recomandă turiştilor să părăsească insula franceză
Articolul anterior
Femeile din Indonezia nu vor mai face teste la virginitate pentru a fi înrolate în armată
Articolul următor