„Pomul Vieții” 2018 – primul calendar cultural-turistic al evenimentelor din Moldova

În premieră pentru țara noastră a fost lansat calendarul evenimentelor cultural-turistice „Pomul Vieții” 2018, care are drept scop atragerea vizitatorilor străini. Calendarul conține 28 de evenimente, ce valorifică tradițiile milenare ale țării noastre în domeniu vinificației, tradițiile și obiceiurile dar și obiectivele turistice importante.

separator

60 la sută din evenimente sunt organizate în afara Capitalei, ceea ce va permite orientarea fluxului de călători în zonele rurale. De asemenea, agenda are ca scop sporirea vizibilității festivalurilor importante și poziționarea Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan local, regional și internațional.Calendarul este parte a campaniei de promovare a sectorului turismului peste hotarele țării #Fiioaspetelenostru și va beneficia atât de promovare online prin intermediul site-ului www.moldova.travel, paginilor de Facebook Moldova: Discover the routes of life (23,000 followers) și Moldova Tourist Information Center (10,000 followers), cât și în presa locală și internațională. Totodată, Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 va fi promovat în cadrul expozițiilor internaționale de profil din România, Italia, Polonia, Germania, Marea Britanie cu ajutorul Asociației Naționale pentru Turism Receptor (ANTRIM).

Anul trecut, Moldova a găzduit 14 evenimente cultural – turistice de importanță regională care au atras peste 150.000 de vizitatori și care au contribuit la apariția pe piața a noi antreprenori în domeniul turismului. În ultimii doi ani, Moldova a înregistrat o creștere media anuală de 17%, ajungând la 3,2 milioane de vizitatori.

Sursa

Cazul bătrânului amendat pentru comerț stradal. Ce spune Poliția

Cu referire la cazul apărut în spațiul public în care este amendat un bărbat în etate, care vindea verdețuri și flori pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei, precizăm cǎ NU poliția a documentat această persoană și nici nu a avut intenția să o facă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

colaj foto: realitatea.md

Polițistul s-a prezentat la fața locului în urma unui apel la 112.

Amintim că poliția este obligată să intervină la orice apel 112 în care este solicitată și reiterăm că persoana NU a fost documentată de poliție, dar de angajatul Preturii.

În context, amintim că Poliția nu documentează comerțul stradal, excepții fiind organizarea comercializării alcoolului și a țigărilor.

Vinificatorii din R. Moldova au obținut venituri record în 2024

Veniturile din exporturile de produse vinicole au atins 235 de milioane de dolari în 2024, ceea ce reprezintă un record pentru Republica Moldova.

Știri.md, cu referire la infotag.md, menționează că, țara are următoarea dinamică a exporturilor de produse vinicole: 

2015 – 112 milioane de dolari; 

2016 – 125 milioane de dolari;

2017 – 148 milioane de dolari;

2018 – 163 milioane de dolari;

2019 – 168 de milioane de dolari; 

2020 – 157 de milioane de dolari; 

2021 – 169 de milioane de dolari;

2022 – 155 de milioane de dolari; 

2023 – 192 de milioane de dolari; 

2024 – 235 de milioane de dolari.

În ultimii 10 ani, industria a înregistrat o creştere accentuată a tendinţei exporturilor de vinuri îmbuteliate, care reprezintă mai mult de 65% din totalul produselor vinicole expediate în străinătate.

Republica Moldova va participa la Summitul privind Viitorul Securității Energetice, la Londra

Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, va participa, în perioada 24–25 aprilie 2025, la Summitul privind Viitorul Securității Energetice, organizat la Londra de către Guvernul Regatului Unit și Agenția Internațională pentru Energie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul reunește factori de decizie la nivel înalt din guverne și industrie, cu scopul de a defini o viziune comună asupra securității energetice globale. Agenda summitului include dezbateri privind dezvoltarea unui cadru strategic pentru securitatea energetică, alinierea acestuia la obiectivele climatice și promovarea investițiilor în infrastructuri energetice reziliente.

În marja summitului, Dorin Junghietu va avea o serie de întrevederi bilaterale, inclusiv cu Fatih Birol, director executiv al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), pentru a discuta perspectivele de colaborare în domeniul tranziției energetice și a securității energetice regionale, precum și cu omologii europeni, unde se va discuta despre cooperările bilaterale în domeniul energetic și măsurile comune de consolidare a rezilienței energetice în regiune.

De la 1 martie, medicii din România vor avea salarii de circa 60 de mii de lei
Articolul anterior
Detalii despre înfiorătoarea crimă din Capitală. Ce s-a întâmplat în casa Anastasiei Cecati?
Articolul următor