Pop Simfonic revine cu cel mai grandios și bogat concert de până acum, în a 6-a ediție!

Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices te invită pe 21 decembrie la tradiționalul și cel mai grandios concert al anului – Pop Simfonic. Ediția a VI-a de Pop Simfonic adună sub aceeași baghetă 350 de muzicieni din toată țara, pentru a le oferi celor peste 2000 de spectatori o seară de contraste, pătrunsă de o energie frumoasă și desigur multă muzică bună!

separator
Ediția a VI-a de Pop Simfonic este cel mai grandios și complex concert de până acum: peste 10 genuri de muzică, 30 de lucrări celebre, 60 de oameni în orchestră, cor unit de 200 voci și 25 de soliști, alături de dirijorul Andriano Marian.

Organizatorii aduc pe scena acestui eveniment deosebit cei 130 de copii La La Play Voices, care reprezintă cel mai ambițios proiect de incluziune socială prin muzică din Moldova. Eroii Voices vor lansa prin acest concert cel mai inovativ proiect național de crowdfunding- #pusculitavoices. Anul viitor, familia Voices se va mări la 200 de copii.

Playlist-ul evenimentului include piesele renumiților artiști, precum Ed Sheeran, Billie Eilish, Irina Rimes, Coldplay, Imagine Dragons, Adele, Lady Gaga, Elton John, Jamiroquai, Prodigy, Би-2, Aerosmith, U2, Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin, Limb Bizkit, Nirvana, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Charlez Aznavour, ABBA, Ștefan Petrache, Josh Groban, Kovacs, Bomfunk MCs, Nicolas Jaar, Goran Bregovic, Coolio, Flavy DeeJay și muzică din filmele „Moana” și „The Monsters in Paris”.

Alături de Moldovan National Youth Orchestra în scenă vor urca: Corul celor 200 Voci, Cătălin Josan, Ana Cernicova, Amelia Uzun, Stela Boțan, Sandu Bantaș, Cristina Pintilie, Stela Botez, Felicia Dunaf, Vasile Procopciuc, Roman Zes, Daniel Șveț, Emilia Rusu, Corul Cantabile, Iacob Rotari.

Prietenii de la Cricova vor bucura invitații cu spumante speciale înainte de concert.

Vino cu drag la cea de a VI-a ediție de Pop Simfonic. Află mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Bilete online pe iticket.md și la casele Palatului Național ”Nicolae Sulac„.

Număr record de camioane în vamă

Serviciul Vamal anunță că, în ultimele 24 de ore, funcționarii postului vamal Leușeni au perfectat un număr record de camioane: 550 camioane pe sensul de ieșire și 394 camioane pe sensul de intrare.

În această ordine de idei, exprimăm  mulțumiri autorităților vamale din România pentru conlucrarea eficientă în vederea fluidizării traficului prin sincronizarea acțiunilor de control.

Totodată, mulțumim funcționarilor vamali pentru munca depusă în scopul fluidizării traficului și reducerii timpilor de așteptare la perfectarea operațiunilor vamale.

Menționăm că, în ultima săptămână cresc valorile de trafic a camioanelor prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română și, în acest sens, Serviciul Vamal întreprinde acțiuni menite să contribuie la minimizarea timpilor de traversare și fluidizarea traficului de camioane.

În Republica Moldova vor fi create camere agricole menite să reprezinte interesele fermierilor

În scopul reprezentării și protejării intereselor fermierilor, în Republica Moldova vor fi create camere agricole. Raportul la proiectul de lege care prevede acest lucru a fost aprobat, astăzi, de membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit proiectului, camerele agricole sunt organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, pe domeniile lor de competență. Camerele agricole vor fi constituite în două nivele: zece camere agricole regionale și Camera Agricolă Națională. Calitatea de membru al camerei agricole va putea fi obținută de către producătorii agricoli care dețin cu drept de proprietate, posesie și folosință cel puțin două hectare de teren agricol arabil; sau cel puțin un hectar de teren ocupat de culturi perene sau legume în câmp deschis; sau cel puțin 0,1 hectar de legume pe teren protejat; sau un număr de animale, pentru exploatațiile nonprofesionale, mai mare decât cel prevăzut de Legea privind activitatea sanitară veterinară. Fermierul poate fi membru doar al unei camere agricole regionale.

Activitatea camerelor agricole va fi finanțată din contul cotizațiilor de membru, din serviciile de consultanță și/sau asistență prestate contra cost, din donații sau sponsorizări, precum și din alte surse legale. Modelul de organizare a camerelor agricole în Republica Moldova va fi unul hibrid. 

Pe de о parte, statul, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare va facilita procesul de creare și instituționalizare a camerelor agricole regionale, iar, pe de altă parte, camerele agricole vor avea autonomie totală în activitatea lor, se prevede în comunicat. 

Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole a fost elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul tehnic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, implementat cu suportul financiar al USAID. Documentul urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Unirii: ”Mulțumim, România, pentru ajutorul imens acordat Republicii Moldova!”

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România.

”România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat. Aceasta este doar o parte din sprijinul imens acordat de România pe parcursul anilor. Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, să mulțumim României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană.”, scrie Maia Sandu.

Foto. Carusel cu femei dezgolite, în centrul capitalei
Articolul anterior
„Lebkuchen – tradiție germană de Crăciun”, masterclass de dulciuri tradițonale germane organizat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Articolul următor