Populația generală se poate programa online pentru vaccinare. România începe imunizarea în masă

Din 27 decembrie 2020, atunci când a fost dat startul campaniei de vaccinare, și până astăzi, în România au fost imunizate 915.761 de persoane, din care 617.112 au primit și a două doză. Începând cu luna aprilie, în România, va fi dat startul celei de-a treia etape de vaccinare, care va include beneficiari din populația generală.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că persoanele din etapa a treia se vor putea programa pe platforma online începând cu data de 15 martie, când va deveni activă lista de așteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că, cel mai probabil, imunizarea populației generale va începe în aprilie.

”În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”.

Programarea efectivă la vaccin se va face direct din listă. Persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față. Medicul a explicat că operaționalizarea listei de așteptare a fost amânată pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

”Din 15 martie această listă va fi disponibilă și fiecare persoane o va putea accesa și se va putea înscrie. După ce lista de așteptare va fi disponibilă, ocuparea unui loc în platformă, adică programarea efectivă pentru vaccinare, se va face doar din această lista de așteptare. Platforma va avea opțiunea de a notifica în primul rând persoanele din listă și se va aștepta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora”, a adăugat medicul.

 

Scriitorul Spiridon Vangheli luptă pe patul de spital cu o formă severă de Covid-19
Articolul anterior
Autorităţile din Rusia își doresc ca vaccinul Sputnik V să fie pus în vânzare pe piaţa europeană
Articolul următor
Alte articole interesante