Populația Transnistriei a înregistrat o scădere bruscă

Scăderea naturală a populaţiei din Transnistria, în 2021, a fost de 5.836 de persoane, adică cu 53,8% mai mult decât cu un an în urmă.

Potrivit serviciului de statistică al regiunii, acest lucru se datorează faptului că numărul nou-născuţilor a scăzut cu 9,2% – până la 3.144, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 23,7% – până la 8.980, transmite Infotag.

În ceea ce priveşte migraţia, în cursul anului trecut, 4.991 de persoane au părăsit regiunea pentru o reşedinţă permanentă în străinătate, dar au sosit 8.092.

De regulă, este vorba de persoane în etate domiciliate pe malul drept al Nistrului, pentru care cetăţenia transnistreană este atractivă datorită pensionării anticipate, a posibilităţii de a obţine cetăţenia rusă şi a unei pensii.

În plus, în regiune, tarifele pentru utilităţi – gaze, electricitate, alimentare cu apă – sunt de câteva ori mai scăzute.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Maia Sandu cere Rusiei distrugerea a peste 20.000 de tone de muniţii stocate într-un depozit din Transnistria
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore?
Articolul următor