Povestea băiatului din Cahul care a alergat 12 km la maraton, deși era încălțat în galoși: mai are 7 frățiori, familia se confruntă cu multe lipsuri

Moment impresionant la maratonul Rubicon, care se desfășoară în aceste zile. Un copil a alergat tocmai 12 kilometri de rând cu participanții înscriși în competiție, încălțat în galoși de cauciuc, pentru că nu are altă încălțăminte.

Încălțat în galoși și îmbrăcat modest, Vitalii Cebotaru, din Cîşliţa-Prut din raionul Cahul, s-a alăturat grupului de alergători încă de la punctul de start. El a parcurs 12 kilometri, de la Giurgiulești și până la Slobozia Mare, de rând cu sportivii antrenați și echipați profesionist, fapt ce i-a mirat pe participanți, dar și pe organizatorii evenimentului. Când a fost întrebat ce poartă în picioare, el a răspuns că sunt niște galoși, pentru că nu are altă încălțăminte, transmite Zdg.md, care a discutat cu unul dintre participanții de la maraton ce a reușit să-l cunoască pe băiat.

Familia lui Vitalii se confruntă cu multe lipsuri. Sunt opt copii în familie și nu au propria casă. Familia locuiește în două camere oferite de Primărie. Povestea băiatului i-a emoționat pe mulți dintre participanții la maraton, care i-au cumpărat după asta nu doar adidași, ci și un costum de sport.

În cea de-a doua zi a maratonului, participanții au ajuns în raioanele din centrul țării.

Organizatorii spun că din cauza restricțiilor impuse de pandemie au fost nevoiți să reducă numărul de participanți, iar acest lucru s-a dovedit a fi dificil, întrucât, potrivit lor, au fost foarte mulți doritori de a se înscrie.

Maratonul Rubicon este la ce-a de-a 4 ediție și reprezintă cea mai lungă cursă de alergare ce se organizează în R. Moldova.

S-a stins din viață etnologul și folcloristul Tudor Colac. Mesajul bunului său prieten Nicolae Botgros
Articolul anterior
Video! Cum a fost surprinsă o moldoveancă de către soțul ei german, la externarea din maternitate
Articolul următor
Alte articole interesante