Povestea dramatică a primelor cvintuplete identice din lume care au supraviețuit la naștere

Povestea de viață a surorilor Dionne este copleșitoare, ele au fost primele cvintuplete din lume, care acum opt decenii au supraviețuit la naștere, însă celebritatea le-a adus și suferință.

separator

Oamenii din Canada și din întreaga lume erau fascinați de ideea că cinci surori identice cresc împreună, scrie unica.ro. Cvintupletele Dionne (Yvonne, Annette, Cecile, Emilie și Marie) s-au născut pe 28 mai 1934, în Ontario de Nord, Canada.

Părinții lor, Olivia și Elzire Dionnem erau franco-canadieni, aveau deja cinci copii și urmau să mai aibă încă trei după nașterea cvintupletelor. În anii 1930 reproductologia era un domeniu încă necercetat. De aceea, sarcinile multiple, mai ales atât de numeroase, practic nu erau cunoscute.

Surorile Dionne au fost concepute natural și au venit pe lume prematur, însă fără complicații serioase, spre surprinderea lumii medicale. Această naștere întâmplătoare a avut consecințe pe termen lung. Familia Dionne a fost aruncată pe drumul faimei și a spectacolului, atunci când un unchi binevoitor a scris un anunț despre nașterea fetițelor. Părinții au început să primească numeroase cereri de la diverse instituții, care doreau să le etaleze copiii neobișnuiți.

Astfel, surorile au fost luate de lângă părinții lor și au ajuns sub tutela statului pe când aveau doar patru luni. Până la urmă, guvernul a profitat de micuțe. În primii ani de copilărie, ele au fost crescute de personalul medical, care a asistat la nașterea lor, trăind într-o creșă specială din cadrul spitalului.

Acolo, surorile Dionne erau supuse la tot felul de studii și de teste și, de două ori pe zi, vizitatorii puteau plăti ca să le privească. Fetițele au devenit foarte repede o faimoasă atracție turistică și mii de vizitatori veneau zilnic să se minuneze de spectacolul celor cinci surori identice.

Când au mai crescut, erau trimise tot mai des în călătorii pentru a fi arătate diferitor demnitari și celebrități. La un moment dat, ele au fost prezentate și Reginei Elisabeta a II-a a Angliei. Cvintupletele au apărut, de asemenea, și într-o serie de filme fictive despre Dr. Dafoe, bărbatul, care a asistat la nașterea lor și apoi le-a devenit tutore.

Abia când aveau nouă ani, părinții au câștigat custodia fetițelor de la stat. Din nefericire, în familia lor numeroasă și cu o situație materială precară, fetele erau privite ca pe o modalitate ușoară de a face bani. În anii lor de adolescență, apăreau la diverse evenimente și erau maltratate acasă.În 1952, când au împlinit 18 ani, imediat ce au devenit adulte din punct de vedere legal, fetele au părăsit casa părintească și au încetat orice relație cu părinții lor și cu Dr. Dafoe. Din acel moment, ele au dispărut din lumina reflectoarelor, departe de presă și popularitate.

Surorile Dionne au ales în schimb să trăiască discret. Trei surori se ocupau de educația copiilor lor, una s-a retras la o mănăstire, iar a cincea a devenit bibliotecară. Emile Dionne, care s-a călugărit, a decedat în 1954 (la vârsta de 20 ani) din cauza unei crize convulsive. Marie Dionne a murit 16 ani mai târziu din cauza unei tromboze.

În anii 1990, celelalte trei surori s-au mutat împreună și au continuat să ducă o viață liniștită. În acea perioadă, Yvonne, Annette și Cecile rareori au rupt tăcerea. În 1998 cele trei surori au primit o locuință, drept compensație pentru toate suferințele provocate de autoritățile din Ontario. Peste câțiva ani a decedat Yvonne, iar Annette și Cecile au sărbătorit recent a 82-a lor aniversare: în privat și fără fanfare.

sursa foto: Facebook/The Dionne Quints

Pe străzile din Chișinău se circulă în regim de iarnă. În nordul țării, nici vorbă însă de așa ceva!
Articolul anterior
Pompierii în alertă! O casă de lux din Criuleni a luat foc
Articolul următor
Alte articole interesante