Povestea emoţionantă a unei moldovence care a apărut dintr-o dragoste interzisă şi şi-a cunoscut tatăl abia peste 29 de ani

O tânără care a apărut dintr-o iubire ascunsă și și-a cunoscut tatăl abia peste 29 de ani ne-a mărturisit povestea ei.

Oxana Onica, o tânără originară din Republica Moldova, dar stabilită de 8 ani în Germania, a decis să împărtăşească povestea ei cititorilor unica.md pentru a-şi exprima bucuria nemărginită că şi-a găsit tatăl, de existenţa căruia nu a ştiut multă vreme, şi pe care l-a cunoscut abia peste 29 de ani… Dar şi pentru a le da o lecţie celor care încă mai poartă ranchiună faţă de persoanele care le-au dat viaţă şi nu comunică cu ele din anumite motive sau din vina unor împrejurări…

„Povestea de dragoste dintre mama şi tatăl meu, Elena şi Alexandru, a început cu ani în urmă. A fost o iubire interzisă şi ascunsă de ochii lumii pentru a nu fi judecaţi, întrucât ambii aveau la acel moment familii şi câte doi copii. Erau cumetri, dar aşa s-a întâmplat că între ei s-a înfiripat o dragoste pătimaşă şi o idilă care a durat aproape 2,5 ani. Din această iubire am apărut eu.„, ne-a dezvăluit tânăra, care abia când a ajuns la vârsta adolescenţei urma să afle adevărul.

Când a apărut pe lume, mama ei i-a comunicat celui care i-a fost amant că din dragostea lor s-a născut Oxana. Era a treia fetiţă a Elenei. Alexandru a apucat doar câteva clipe să o ţină în braţe, pentru că la scurt timp după ce a refuzat să-şi urmeze iubita, femeia şi-a luat cele trei copile şi a plecat din Chişinău, la ţară, departe de gurile rele ale lumii şi de soţul cu care nu se mai înţelegea. De atunci s-a rupt totul, iar Alexadru nu şi-a mai văzut mezina…

La despărţire, bărbatul i-a dăruit iubitei sale un pandativ, care abia peste ani după moartea acesteia, a ajuns în mâinile fiicei sale. Oxana avea doar 13 ani când ea şi surorile ei au rămas orfane de mamă. Cele două i-au dat bijuteria şi tot ele au fost cele care i-au povestit despre faptul că a apărut pe lume dintr-o relaţie extraconjugală a mamei lor.

„Eram la vârsta adolescenţei, dar chiar şi aşa, prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: „Dar oare mai trăieşte?”, ne-a povestit Oxana în interviul oferit pentru unica.md.

Au urmat cei mai apăsători ani în care a tot chinuit-o gândul să-l caute, tachinată, de cealaltă parte, de cei care îi afirmau să nu o facă: „La ce bun dacă nu s-a interesat o viaţă de tine?”

„În fiecare clipă a vieţii mele eram cu gândul la el… Mă gândeam tot timpul că trebuie să-l caut. Vroiam să fie mândru de mine…”, ne-a mărturisit Oxana.

Abia când şi-a întemeiat propria familie şi a devenit şi ea mamă, a înţeles ce înseamnă să fii părinte, lucru care a determita-o să înceapă căutările. Cu un simplu „search” pe Facebook a găsit câteva persoane cu numele Alexandru Talmazan, iar în ochii unuia dintre ei s-a văzut pe ea.

„Am trăit cele mai mari emoţii din viaţa mea. Era tatăl meu, nu aveam nicio îndoială pentru că m-am văzut pe mine... Punctul de legătură dintre noi a fost chiar o nepoată a lui. Ea i-a dat numărul meu de telefon, iar el m-a sunat chiar a doua zi dimineaţă. Dincolo de receptor am auzit cuvintele pe care le-am aşteptat o viaţă: Oxana, sunt tatăl tău, Alexandru...”

Prima lor discuţie a durat trei ore. S-a întâmplat acum un an, iar pentru că pandemia, dar şi alte circumstanţe, au fost un impediment pentru Oxana să vină imediat în ţară, mai ales că şi fetiţa ei este prea mică, cei doi încă nu s-au văzut decât virtual.

Am descoperit că avem foarte multe în comun. Nici nu avem nevoie să facem testul ADN.”, ne-a spus fericită Oxana.

Echipa unica.md a luat legătura şi cu tatăl Oxanei. El ne-a făcut unele dezvăluiri din frumoasa poveste de dragoste pe care a trăit-o în tinereţe, iar pe toată durata discuţiei a avut doar cuvinte frumoase la adresa celei care i-a fost iubită…

„Mă simt vinovat, dar mă bucur nespus că ne-am găsit chiar şi după 29 de ani. Este o viaţă de om… Am trăit cu iubita mea o dragoste sinceră, plăcută şi reciprocă. Era o fiinţă extraordinară. Oxana a moştenit sufletul ei bun, de aceea a găsit puteri să mă ierte. Mă bucur că am o fiică minunată şi sunt nerăbdător să o cunosc pe ea şi familia ei.”, ne-a mărturisit extrem de emoţionat dl. Alexandru, tatăl Oxanei.

Tatăl Oxanei: Alexandru Talmazan

Recent, dl Alexandru Talmazan a împlinit 62 de ani, iar fiica pe care şi-a recăpătat-o recent i-a făcut o surpriză frumoasă. Vă invităm să urmăriţi momentele emoţionante surprinse de o echipă de curierat.

Eu l-am iertat pe tatăl meu şi i-am oferit şansa să-mi fie părinte, chiar şi acum când are 62 de ani, pentru că niciodată nu-i târziu. Acum el face parte din viaţa mea şi sunt norocoasă că am cel mai perfect tată şi trăiesc aceste emoţii frumoase. Tatăl meu este un om minunat, iar eu mi-am dat seama de ce mama a iubit un asemenea bărbat.„, ne-a spus Oxana în încheierea interviului oferit pentru unica.md.

Totodată, tânăra a ţinut neapărat să vină cu un mesaj în adresa celor care din anumite motive nu comunică cu persoanele care le-au dat viaţă sau nici măcar nu le-au cunoscut vreodată.

„Viaţa este prea scurtă pentru a o irosi în aşteptare. Dacă aveţi dorinţă mare aşa cum am avut şi eu, gândiţi-vă la părinţi şi nu ascultaţi de nimeni. Până la urmă, de la ei a pornit viaţa voastră. Fiţi puternici, mergeţi până la capăt. Le doresc tuturor să-şi găsească liniştea pentru a fi fericiţi.”

Iar eroina noastră este fericită că şi-a găsit liniştea, fie că, deocamdată, doar de la distanţă. Noi vom fi în aşteptarea happy end-ului acestei poveşti, care încă urmează să aibă loc.

Dacă ai şi tu o poveste unică, care merită să o cunoască lumea, nu ezita să ne laşi un mesaj pe pagina de Facebook a revistei noastre…

Noi reguli pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să intre pe teritoriul Ucrainei sau să tranziteze această țară
Articolul anterior
Ungaria ar putea recunoaște permisele de conducere din Republica Moldova
Articolul următor