Povestea lui Dikson, ursul polar care a rămas paralizat, după ce a fost împușcat de 30 de ori: „Nu va mai putea să meargă niciodată”

Un veterinar a dezvăluit povestea tragică a unui urs polar care nu va mai merge niciodată, după ce a fost împușcat de peste 30 de ori. Animalul a intrat într-un sat, în căutare de hrană.

O grădină zoologică din Moscova are grijă de un urs polar rămas pe jumătate paralizat, după ce a fost împușcat de peste 30 de ori. Ursul rănit, numit „Dikson”, a fost dus la o grădina zoologică din Moscova, din Siberia, după ce un bărbat l-a împușcat, lăsându-l pe deplin în imposibilitatea de a-și mai folosi picioarele din spate. Este probabil că Dikson să fi fost împușcat când a intrat într-un sat din insula arctică, în timp ce căuta hrană, relatează Mirror.

Ursul are răni multiple de la împușcături. Gloanțele au fost găsit în cavitatea toracică, cap și coloană vertebrală. Medicii au determinat, de asemenea, miozită extinsă, probabil dintr-un impact secundar”, a declarat directorul grădinii zoologice,  Svetlana Akulova.

Animalul este nevoit să se târască pe picioarele din față

Animalul a fost supus la diferite scanări CT și RMN, unde s-a stabilit că rănile nu pot fi vindecate prin intervenție chirurgicală, în ciuda speranțelor inițiale de recuperare completă.

Animalul nu va mai putea să meargă niciodată din cauza unor astfel de răni. Poate că situația se va îmbunătăți puțin prin fizioterapie și înot. Specialiştii vor dezvolta un program de reabilitare pentru urs”,  a declarat Svetlana.

Dikson cântărea de trei ori mai puțin decât trebuia la sosirea la grădina zoologică, dar starea s-a de sănătate s-a îmbunătățit după mai multe diete speciale pe care le ținea. Ursul care este în curs de recuperare, trebuie acum să se târască pe labele din față.

„Continuăm să luptăm pentru salvarea ursului. În ciuda tuturor prognozelor dezamăgitoare, ursul este foarte activ. Are un apetit excelent și și-a petrecut noaptea în liniște. Grădina zoologică i-a dat deja un nume, Dikson. Sănătate lui este una bună, deși labele din spate sunt încă imobilizate, a adăugat Svetlana.

Urșii polari, vulnerabili în fața atacurilor armate 

Urșii polari sunt catalogați ca „vulnerabili” de Fondul Mondial pentru Natură sălbatică (WWF), așa că rapoartele cu privire la rănirea acestora prin împușcături, au crescut alarmant în ultima perioadă. Poliția investighează dacă ursul a fost împușcat ilegal.

Protecția habitatului urșilor polari sunt probleme urgente pentru WWF. În octombrie 2019, Grupul de specialiști în urși polari a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) a lansat o nouă evaluare a populațiilor de urși polari, care arată că numărul subpopulațiilor de urși polari care suferă de scăderi a crescut la patru, opt populații fiind încă deficiente”, a spus orgnizația de caritate.

Rușii au luat foc! Câștigătoarea concursului ,,Missis Crimeea-2022” ar putea ajunge la închisoare

Câștigătoarea concursului „Missis Crimeea-2022” ar putea ajunge la închisoare după ce a interpretat piesa ,,Червона калина”, în limba ucraineană, iar video-ul s-a viralizat intens pe rețelele sociale din rândul publicului din Rusia.

Да, у меня много тату и увеличены губы»: крымская королева красоты ответила  хейтерам и рассказала о травле после конкурса - Лента новостей Крыма

Duma de Stat a cerut ca oamenii legii să o pedepsească pe Olga Valeeva pentru „o manifestare a fascismului ucrainean”.

Olga s-ar putea confrunta cu răspundere administrativă sau penală pentru interpretarea piesei „Ой у лузі червона калина”. Despre acesta scrie publicația „Insider”.

Potrivit jurnaliştilor, Olga Valeeva, care a câştigat concursul Missis Crimeea-2022 din peninsula ocupată de ruși, a postat un videoclip pe Instagramul ei. În filmare, femeia împreună cu prietena ei cântă melodia ucraineană.

Publicația notează că videoclipul a fost distribuit rapid în publicul pro-rus.

Leonid Ivlev, deputat al Dumei de Stat din Crimeea ocupată, a reacționat și el la interpretarea cântecului și a cerut ca oamenii legii să o pedepsească pe Olga Valeeva.

Însăși Olga, care a câștigat concursul „Missis Crimeea-2022”, a încercat să se justifice pe Instagram și a asigurat că ea nu știa de interzicerea interpretării acestei piese.

Femeia s-a numit ,,ucraineană care locuiește în Crimeea ocupată și crește doi copii”.

Миссис Крым» ответила на травлю хейтеров | Новости общества | Известия |  01.06.2022
Одиозная Миссис Крым-2022 отреагировала на травлю: "Каждая мечтает побывать  на моем месте" - Новости мирового шоубизнеса | Сегодня

Au început îmbrâncelile la protest. O femeie a fost escortată de poliție, după ce protestatarii Șor au vrut s-o atace

Simpatizanții partidului Șor organizează și astăzi, 2 octombrie, un protest în centrul capitalei. Manifestația nu este lipsită de violențe.

Au început îmbrâncelile la protestul din fața Președinției. O femeie care a venit să protesteze împotriva partidului Șor, a fost luată cu asalt de către protestatarii, adunați pentru a da jos actuala guvernare. Pentru a nu duce situația la un conflict direct, polițiștii au fost nevoiți să o conducă pe femeie, într-un loc mai sigur, transmite www.tv8.md.

Din imaginile surprinse de echipa TV8, se vede cum femeie stă lipită de gard, în spatele polițiștilor strigând „Șor la pușcărie”, iar în față, protestatarii încercau să ajungă la ea și să-i răspundă agresiv. Polițiștii au reușit să le țină rezistență, dar, într-un final, ca să nu se ajungă la mai rău, femeia a fost evacuată de acolo.

13 copii au fost uciși în convoiul civil atacat de ruși la Harkov

Ucraina acuză forțele ruse că au ucis 24 de civili, dintre care 13 copii, în atacul asupra convoiului de mașini care încercau să părăsească zona de luptă din Kupiank, în regiunea Harkiv. Serviciul ucrainean de securitate SBU a publicat imagini cutremurătoare cu trupuri de civili împușcați pe marginea drumului sau carbonizați în mașini, scrie Digi24.

Bilanțul inițial, anunțat sâmbătă, era de 20 de morți. Convoiul de mașini a fost atacat la ieșirea din orașul Kupiansk. Mașinile sunt ciuruite de gloanțe, iar o parte din ele au fost incendiate. Ocupanții lor au fost împușcați, unii dintre ei în mașină, alții pe marginea drumului. Câțiva oameni au fost carbonizați odată cu mașinile în care se aflau.

Un oficial ucrainean a declarat duminică, potrivit The Guardian, că un alt atac care a avut loc vineri asupra unui convoi civil, în apropiere de orașul Zaporojie, s-a soldat cu moartea a 30 de civili și a unui polițist.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de sâmbătă noapte că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni au recucerite mai multe orașe ocupate de ruși în Donbas şi vor fi şi mai multe.

Femeie de 93 de ani, omorâtă accidental de propria fiică, după ce a călcat-o cu mașina
Articolul anterior
Zelenski a ridicat steagul ucrainean în orașul eliberat Izium
Articolul următor