Povestea moldoveanului care s-a căsătorit cu o americancă, în cadrul unui show TV. Recent, cei doi au devenit părinți

Andrei și Elizabeth au depășit o serie de obstacole, legate expirarea vizei, diferența de naționalitate dintre cei doi, temerile tatălui miresei și fraților ei despre căsătoria cu un emigrant. Au făcut cunoștință în cadrul unui show TV, au întemeiat o familie, iar recent le-au arătat tuturor cum a evoluat relația lor după proiectul televizat. În luna ianuarie, a acestui an, cei doi au devenit părinți.

separator
Andrei a cunoscut-o pe Elizabeth înainte de show-ul televizat, pe o aplicație matrimonială. Aceștia s-au întâlnit la Dublin. El a venit din Chișinău, iar ea, din Jacksonville, Florida. Atunci a început povestea lor de iubire, au menținut relația la distanță, după care Elizabeth l-a convins pe Andrei să participe la show-ul televizat „90 Day Fiancé” (trad. ,,logodnic pentru 90 de zile”).

Astfel, Elizabeth, care și-a adus jumătatea la emisiune, l-a ajutat pe Andrei să obțină o viză pentru 90 de zile. Timp de 3 luni, cei doi au fost filmați, inclusiv în timpul călătoriilor lor, iar la final, au jucat și nunta.Potrivit kp.md, după nuntă, Elizabeth a preluat numele de familie al soțului, Castraveț, iar în ianuarie 2019, Andrei și Elizabeth au devenit părinții unei fetițe, căreia i-au pus numele Eleonora. Elizabeth se mândrește cu naționalitatea soțului ei. În timpul sarcinii, aceasta a îmbrăcat un tricou personalizat, pe care a fost scris ,,Am în mine un mic moldovean”. Cuplul abia așteaptă să vină în Moldova și să joace o nuntă moldovenească după toate tradițiile, scrie kp.md.

sursa foto: Instagram/Elizabeth Potthast Castravet

Lumina Sfântă va fi adusă în R. Moldova de Patriarhia Română cu o aeronavă specială

Credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura și în acest an de aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, scrie jurnal.md.

Mitropolia Basarabiei informează enoriașii că o aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul). Detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

„Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat. În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire”, se spune într-un mesaj al Mitropoliei Basarabiei..

Reprezentanții instituției se roagă ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia.

Un reputat avocat din Moldova s-a stins din viață

Uniunea Avocaților anunță despre trecerea în neființă a colegei lor, avocata Aurelia Bagrin, scrie telegraf.md.

”În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor. Suntem alături de ei, oferindu-le susținerea noastră necondiționată și sentimente de profundă compasiune. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, este mesajul semnat de către Dorin POPESCU, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Aurelia Bagrin a deținut o diplomă de master în Drept. Ea a fost consilier juridic la Centrul de Drept al Avocaților și coordonatoarea proiectului “Ajutor Decentralizat pentru Refugiații Ucraineni”, implementat cu sprijinul Oxfam.

.

10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale în contextul în care pe 9 mai este marcată Ziua Europei, aceasta fiind zi de sărbătoare nelucrătoare.

MMPS menționează că au parvenit mai multe solicitări din partea angajatorilor și salariaților. Anul trecut, bugetarii s-au bucurat de o mini-vacanță, întrucât data de 8 mai a căzut luni și a fost declarată zi de odihnă, prin hotărâre de Guvern, anunță IPN.md.

„Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților”, precizează instituția.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internațională a femeii; a doua zi de Paști (luni) conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paști ( Paștile Blajinilor); 1 mai – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenței; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră cea română”; 25 decembrie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitate, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, orașului, comunei, satului.

Campania de Paşti „Masa Bucuriei” a fost lansată – donează produse alimentare pentru bătrânii rămași singuri, în unul din magazinele implicate în actul de caritate!
Articolul anterior
Sfaturi de la designerul Nadya Gudumak: Cum să porți cu stil rochia-cămașă!
Articolul următor