„Povestea ta este povestea noastră” – primul mare Summit care unește, în Germania, femeile de pe ambele maluri ale Prutului!

Pe 3 noiembrie 2019 va avea loc primul mare Summit „Povestea ta este povestea noastră”, al Diasporei Românilor și Basarabenilor, stabiliți în Germania. Evenimentul se va desfășura în orașul Bad Neuenahr, nu departe de Bonn. La acest prim eveniment sunt așteptate peste o sută de femei de pe ambele maluri ale Prutului stabilite în Germania, femei care fie deja și-au făcut aici o carieră profesională, ori s-au lansat în afaceri, fie femei care sunt în proces de integrare și au nevoie de ajutor.

separator

Organizatorii își propun să le scoată din anonimat și să le promoveze pe unele, dar și să le facă mai ușoară calea integrării celorlalte. Dar cel mai important este de a oferi femeilor posibiltiatea de a se cunoaște între ele, de a face schimb de experiență, de a lega prietenii, de-ași găsi potențiali clienți sau parteneri de afaceri.

Cea care a venit cu ideea organizării acestui eveniment este Viorica Robina, o româncă stabilită de peste 30 de ani în Germania. Activând de peste 20 de ani în calitate de instructor auto, iar ulterior, în calitate de consilier MPU, Viorica Robina a fost mereu în contact atât cu românii, cât și cu basarabenii (ea însăși având rădăcini bucovinene, și rude în Republica Moldova).

„Îmi doresc să organizez acest summit pentru ușura procesul de integrare al românilor și basarabenilor veniți în Germania, care au nevoie de ajutor, punându-i în contact cu cei care deja au reușit să își facă o carieră sau o afacere. În același timp, vreau să scot din anonimat pe cei care s-au lansat deja aici indiferent de domeniu. Mi-am zis să încep cu femeile, mai ales că am participat la atâtea evenimente organizate de nemțoaice, dar și de femei de alte naționalități aici în Germania și ceea ce am văzut acolo, m-a impresionat. Or, eu în practica mea de instructor auto am cunoscut atâtea femei deștepte românce și moldovence, cu studii finisate în țară, cu cariere lăsate acasă, dar care odată ajunse în Germania nu pot depăși condiția de simple femei de serviciu. Nu sunt împotriva acestui tip de job, dar ideea este că ele pot cu mult mai mult, doar că nu știu cui să se adreseze și cu ce să înceapă procesul de „creștere”.

Un alt motiv pentru care doresc ca acest eveniment să aibă loc este ca să exclud dezbinarea între români, precum și între români și moldoveni. E valabil pentru ambele sexe. Îmi doresc enorm să fiu eu cea care face această unire a diasporei de pe ambele maluri ale Prutului. Am deja experiența de a îmbina diferite nații în cadrul școlii auto, oare chiar nu voi reuși să adun diaspora română din Germania?

Primul pas pe care l-am făcut în dorința de a crea acest eveniment a fost grupul de pe facebook – „Independenta – o femeie în drum spre succes și împlinire”, iar femeile care se identificau cu acest titlu au început să se adune. Acolo am început să facem schimb de experiențe, să ne aflăm istoriile, să legăm prietenii, să ne ajutăm. Dar, asta nu era suficient… O întâlnire, un eveniment, un summit… este dorința mea cea mare asupra căreia lucrez zi și noapte.

Nu sunt singură în această „nebunie” a mea. Am în spatele meu o echipă de românce și basarabence, aflate la diferite etape de integrare, dar care s-au identificat cu această dorință de unire a diasporei și toate cu o dorință puternică de afirmare aici pe teritoriul german. Suntem cu toate în plin proces de pregătire a evenimentului, care va fi unul pe măsura așteptărilor. Vom avea 8 ore de networking, multe subiecte legate de integrare, lansări de carte, prezentări de modă, expoziție, târg, tombolă, cadouri pentru fiecare femeie etc. Atunci când sunt întrebată de preț, preferă să le zic tuturor în felul următor – costul acestui eveniment este de 79 de euro, însă valoarea lui este cu mult mai mare.

Vă mulțumesc și vă așteptăm! Cu prietenie, Viorica Robina.”

Află mai multe detalii despre agenda evenimentului pe pagina vioricarobina.com și rezervă-ți un loc chiar acum. Dacă îți cumperi biletul până pe data de 30.08.2019 vei primi un cadou în valoare de 10 Euro, pe lângă cadourile de la eveniment.

Prețul biletului include o selecție variată de băuturi și gustări. Dress Code–Business-ElegantAdu IA cu tine!

O universitate din Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova participă, în perioada 19 – 21 aprilie, la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România. 

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și reunește peste 100 de reprezentanți de la 10 universități.

Printre aceste instituții de învățământ superior se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitătea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Universitatea de Stat din Moldova este reprezentată la eveniment de rectorul Igor Șarov și de prorectorii Sergiu Corlat și Violeta Cojocaru.

În cadrul reuniunii, se va discuta despre dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe, studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii, dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională, etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

O delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oferit ajutor pentru deținuții din Cahul

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis joi, 18 aprilie, un ajutor umanitar pentru deținuții din penitenciarul din Cahul, Republica Moldova.

Donația constă în 60 de perechi de încălțăminte și 60 de cărți de rugăciune, care vor ajunge la persoanele private de libertare din penitenciarul Cahul.

Transportul umanitar a fost realizat de o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, formată din pr. Vlad Țuțurlan, inspector eparhial și pr. Cornel Iftimie, slujitor al parohiei Măgura II.

Reprezentanții Episcopiei Basarabiei de Sud au întâmpinat oaspeții din România la centrul eparhial, mulțumindu-le pentru darul și grija față de cei aflați în suferință.

Menționăm că această acțiune s-a desfășurat în baza parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sursa

Republica Moldova va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani

Republica Moldova, reprezentată de Asociația de Turism Medical, va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Adunării Generale a GHTC.

Potrivit Asociației de Turism Medical de la Chișinău, din cei trei candidați, Germania, Arabia Saudită și Republica Moldova, ultima a obținut majoritatea voturilor. La adunare au participat reprezentanți ai peste 50 de state ale lumii, dintre care 22 de state au avut drept de vot.

„Angajamentul nostru se bazează pe trei piloni: expansiune, inovație și accesibilitate. Ne propunem să construim un ecosistem global al turismului medical care să fie inclusiv, etic și sustenabil. La fel de important este să promovăm cele mai noi tehnologii și metode de tratament, să sprijinim cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical”, a declarat Natalia Ciobanu, președintele Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

„Funcția de președinte a GHTC este un pas important în promovarea turismului medical în Republica Moldova, dar și în creșterea vizibilității statului la nivel internațional. Statul nostru are un potențial uriaș în domeniul turismului medical, care trebuie să fie și un motor al dezvoltării economice a Republicii Moldova”, a subliniat Andrei Revenco, directorul executiv al Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

Republica Moldova are patru domenii medicale pentru care este atractivă pacienților străini și apreciată la nivel internațional: stomatologia, Fertilizarea In Vitro, chirurgia plastică și cardiologia.

Asociația de Turism Medical din R. Moldova a fost fondată acum doi ani, întrunind mai multe clinici private, agenții de turism și facilitatori din domeniul turismului medical.

sursa

Festivalul Vinului la Château Vartely
Articolul anterior
Radu și Ana Sîrbu sărbătoresc 18 ani de căsnicie: ,,Am putea face un film din povestea noastră!”
Articolul următor