Povestea unui bărbat din Ghidighici care a lăsat uniforma de polițist pentru cea de gunoier: ”Nu este o rușine!”

Sergiu Pașa are 42 de ani și locuiește împreună cu soția și cele două fiice în satul Ghidighici, municipiul Chișinău. Deși de mic a visat să devină polițist, a lăsat această profesie după doar 4 ani de activitate.

Salariul pe care-l primea atunci nu-i ajungea să-și întrețină familia, așa că, în anul 2012, s-a angajat ca gunoier la Regia „Autosalubritate”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org. 

Cinci ani mai târziu a devenit șofer de autospecială. Chiar dacă salariul unui șofer la întreprindere ajunge acum la 20.000 de lei, posturi vacante sunt mereu.

„Rușinea este să te duci să ucizi un om, dar să lucrezi gunoier nu este o rușine, noi ne facem bucățica noastră de pâine” spune Sergiu.

Angajații de la Autosalubritate încep munca de la ora 5:00 și au doar două duminici libere pe lună.

La moment întreprinderea are 40 de autspeciale și 70 de hamali.

Alexandru Bajura, vice-director operațional la Regia Autosalubritate spune că salariile sunt demne, dar pe viitor probabil să se mai mărească puțin. 

Astfel, hamalii primesc de la 10.000 până la 16.000 de lei pe lună, iar șoferii primesc de la 12.000 până la 20.000 de lei.

„Este foarte greu de găsit muncitori, mai ales hamali. La ziua de azi avem nevoie în jur de 10 șoferi și 15 hamali ca să putem completa cât de cât rutele” spune Alexandru Bajură.

Zilnic din Chișinău sunt evacuate 300-400 de tone de gunoi.

„Dacă cineva nu iese o zi la lucru acest fapt este direct cu 300-400 de tone care va rămâne în oraș” mai spune vice-directorul operațional la Regia Autosalubritate.

Sergiu Pașa mai spune că cel mai neplăcut lucru la această muncă este faptul că oamenii se comportă urât cu ei.

„Sunt oameni care aruncă gunoiul peste perete. Nu ne consideră pe noi de oameni, cred că suntem fără studii și fără minte în cap. Ne consideră ca niște boschetari, dar nu este așa cum gândesc ei” a adăugat Sergiu.

Priviți AICI video.

Țara noastră renunță la încă două acorduri internaționale
Articolul anterior
Fanii Barbie vor putea în curând să locuiască în casa în mărime naturală a celebrei păpuşi. Se dă în chirie, în Malibu! Vezi cum arată
Articolul următor