Povestea unui cuplu de moldoveni stabiliți peste hotare, care vor să adopte o fetiță pe care au luat-o sub tutelă, însă nu le reușește! Micuța suferă de o tulburare genetică și are nevoie urgent de tratament

Astăzi, am primit un mesaj de la o cititoare care ne roagă să mediatizăm cazul unui cuplu de moldoveni stabiliți în Italia. Aceștia încearcă să adopte o fetiță pe care au luat-o sub tutelă, însa nu le reușeste. Micuța este bolnavă și are nevoie urgent de tratament, însă peste hotare nu poate beneficia de el, pentru că nu este înfiată. Pe de altă parte, autoritățile italiene cât și cele moldovene susțin că se lucrează la acest caz.

separator

Potrivit informațiilor, cu doi ani în urmă soții Costin au luat-o pe Victoria în familie. Cei doi și-au dorit enorm să o crească alături de ceilalți trei copii ai lor. Fetița este copilul unor rude foarte apropiate, care nu sunt în stare să aibă grijă de ea.

Iată ce a declarat mama adoptivă a fetiței, Cătălina Costiuc pentru ProTV:

„Inițial am decis să o adoptăm pe Victorita numai din motiv că nimeni altcineva din rude nu-și dorea acest lucru, iar casa de copii este un verdict prea crud pentru copil, am făcut primul pas, iar apoi acest pui de om ne-a topit inimile ”.

Dupa ce au obținut tutela, și-au dorit să o înfieze. Soții spun că fetița suferă de la naștere de o tulburare genetică și are nevoie de un tratament costisitor de care nu poate beneficia peste hotare, atât timp cât este sub tutel=.

Cătălina Costiuc, mama adoptivă a fetiței:

„Din cauza că peste hotare sistemul medical nu-i ofere toate drepturile de care au trebui să dispună un copil: adică o îngrijire midicală, suma pentru plata căreia e de ordinea sutelor de euro. Și în ciuda stării sănătății copilului, în Republica Moldova la fel nimic nu se duce până la capăt.”

Pentru că se află în Italia, cei doi soți le-au încredințat unor rude responsabilitatea de a-i reprezenta în fața autorităților de la Chișinau. Verișoara Cătălinei Costin, Luminița spune că a încercat de mai multe ori să afle la ce etapă este procesul de înfiere și ce măsuri trebuie luate mai departe. Însă, de fiecare dată nu primește un raspuns clar. Luminița a fost la Direcția pentru protecția copilului din sectorul Rîșcani și iată ce explicații a primit referitor la acest caz:

Andra a lansat cea mai hot piesă latină a verii „Sudamericanca”, în colaborare cu Pachanga
Articolul anterior
Cinci tineri francezi vor parcurge pe biciclete 3.500 de km pentru a oferi ajutor copiilor din școala Zberoaia
Articolul următor
Alte articole interesante