Fotbalistul de la Barcelona, Gerard Pique , a făcut public pe internet niște poze cu fiul său. După ele se vede clar că acesta este topit după el.
De când a devenit tătic, micuțul Milan este cel mai de preț „trofeu” al lui Gerard Pique și chiar nu se poate dezlipi de el.
Pe pagina sa de Facebook, Shakira a postat o fotografie în care jucătorul de fotbal își ține în brațe băiețelul și îl sărută ușor, în timp ce micuțul doarme liniștit.
„Făceți cunoștință cu băiețelul nostru, Milan”, a scris columbianca. În numai 10 minute, poza a strâns peste 160.000 de like-uri, 6000 de comentarii și 7500 de share-uri.
Platforma TikTok, acționată în judecată, după sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani
Șapte familii din Franța au dat în judecată TikTok, susținând că platforma a contribuit la sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani, expunându-i la conținut extrem de dăunător, scrie adevarul.ro.
Potrivit Reuters, avocata Laure Boutron-Marmion a acuzat platforma TikTok în fața unei instanțe de judecată că algoritmul său ar fi expus șapte adolescenți la conținut care promovează sinuciderea și autovătămarea.
Cele șapte familii franceze au inițiat un proces comun împotriva platformei TikTok la tribunalul din Créteil. Conform avocatei Laure Boutron-Marmion, acest caz este unic în Europa. Avocata a declarat: „Părinții doresc ca responsabilitatea juridică a TikTok-ului să fie recunoscută în instanță. Aceasta este o companie comercială care oferă un produs consumatorilor, dintre care unii sunt minori. Prin urmare, trebuie să răspundă pentru deficiențele produsului lor.”
TikTok, precum multe alte rețele sociale, a fost mereu în centrul atenției din cauza modului în care gestionează conținutul de pe platformă. Asemenea rețelelor de socializare Facebook și Instagram, platforma TikTok este vizată de sute de procese în SUA, acuzată că creează dependență copiilor și le afectează sănătatea mintală.
Compania a declarat anterior că ia în serios problemele legate de sănătatea mintală a copiilor. CEO-ul Shou Zi Chew a declarat anul acesta, în fața legiuitorilor americani, că compania a investit în măsuri pentru a proteja tinerii utilizatori ai aplicației.
Greșeala pe care o fac multe cupluri atunci când se ceartă
Dr. Tracy Dalgliesh, un renumit terapeut de cuplu, a împărtășit recent informații esențiale despre greșeala comună pe care multe cupluri o fac în timpul certurilor și despre cum să abordeze corect conflictele recurente. Potrivit expertului, nu este neapărat un lucru rău să reveniți asupra unei dispute, chiar și după zile, luni sau ani, scrie peroz.ro.
Într-o postare distribuită pe Instagram Threads, Dr. Dalgliesh a explicat că, deși mulți cred că este mai sănătos să lași o ceartă în trecut, revizuirea unei discuții poate fi benefică pentru relație. „A fi cel care revizuiește dezacordul nu te face să fii o problemă pentru că nu ‘l-ai lăsat să plece'”, a scris ea.
Dr. Dalgliesh subliniază că dorința de a relua o conversație dificilă nu înseamnă neapărat că o persoană este „prea sensibilă” sau „ține ranchiună”. Această abordare poate, de fapt, să prevină repetarea ciclurilor negative în relație și să ajute la rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. Ea a explicat: „Revizuirea conversațiilor grele înseamnă să îți cunoști partenerul, nu să te îndepărtezi de el.”
Sfaturile doctorului Tracy au fost apreciate de utilizatori, mulți dintre aceștia comentând că se simt validați de observațiile ei. Un utilizator a scris: „Vă mulțumesc pentru această validare.”Altul a adăugat: „Îți mulțumesc pentru că ai spus asta, pentru că m-am săturat să bag lucrurile sub preș”.
Cu toate acestea, Dr. Dalgliesh a menționat că această strategie este eficientă doar dacă ambele părți sunt dispuse să se angajeze în conversații productive, relatează The Mirror. „Nu dorim ca aceste conversații să se concentreze pe blamare și repetarea rănilor. Trebuie să fie o conversație productivă – ceea ce înseamnă să învățăm să găsim uneori sensul mai profund al acesteia și, de asemenea, să identificăm care este nevoia noastră.”
Dr. Tracy Dalgliesh încurajează cuplurile să-și reia conversațiile dificile ca pe o oportunitate de a îmbunătăți comunicarea și de a întări legătura dintre parteneri. „Nu ceri ‘prea mult’ dacă vrei să vorbești despre un moment dificil. Nu cauzezi mai multe probleme sau nu ești o povară dacă ieși dintr-un tipar negativ”, a concluzionat ea.
ULTIMA ORĂ! O dronă a căzut la Fârlădeni
Poliția Națională informează că, astăzi, în jurul orei 10:00, polițiștii din Căușeni au fost sesizați de un locuitor al satului Fîrlădeni despre prezența unei drone în adiacentul localității, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
”Informațiile au fost comunicate imediat autorităților competente, iar în zona căderii dronei accesul cetățenilor a fost restricționat. La fața locului sunt prezente toate serviciile specializate, iar specialiștii secției tehnico-explozive a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP urmează să investigheze aparatul de zbor. Vom reveni cu detalii.”, anunță Poliția.