Premierul britanic Boris Johnson a transmis o scrisoare deschisă copiilor din Ucraina: ,,Sper din toată inima că veți putea în curând să vă întoarceți la casele voastre, la școlile voastre, la familiile voastre”

Premierul britanic a trimis o scrisoare deschisă către copiii din Ucraina.

Boris Johnson a redactat o scrisoare deschisă către copiii din Ucraina, lăudându-i ca fiind modele de urmat pentru copiii și adulții de pretutindeni și spunându-le că „noi, cei din Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată”.

„În orice alt an, copii ca voi ar fi ieșit din casele și școlile voastre pentru a se juca cu prietenii, pentru a alerga după o minge de fotbal… pentru a se bucura pur și simplu de ceea ce ar trebui să fie o perioadă fără griji în viața voastră. Acesta nu este un alt an”, a spus acesta.

„Când președintele vostru mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și parcuri m-a întristat foarte mult. După invazie, mulți dintre voi ați fost forțați să vă părăsiți casele. Ați lăsat în urmă familie, prieteni, animale de companie, jucării și tot ceea ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate și chiar în alte țări. Nu îmi pot imagina cât de greu trebuie să fi fost anul acesta pentru voi”, a scris el.

„Mulți dintre voi ați văzut sau experimentat ceva la care niciun copil nu ar trebui să fie martor. Cu toate acestea, în fiecare zi ne învățați pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn, să ții capul sus chiar și în cele mai dificile momente”, a spus el.

Premierul a mai adăugat că copiii au „milioane de prieteni în întreaga lume”, inclusiv în Marea Britanie.

„Arborăm steaguri ucrainene peste casele noastre, birourile, bisericile, magazinele și locurile de joacă, chiar și peste propriul meu acoperiș din Downing Street, unde ferestrele sunt pline cu floarea soarelui desenate de copii britanici. Tinerii noștri vă desenează steagul în sălile de clasă și brățări galbene în culorile țării voastre.

Sper din toată inima că veți putea în curând să vă întoarceți la casele voastre, la școlile voastre, la familiile voastre. Și indiferent de ce s-ar întâmpla, indiferent de cât timp va dura, noi, în Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată și vom fi întotdeauna mândri că vă putem numi prietenii noștri”, a spus el.

Câți ruși au fost uciși în bătăliile de la Severodonețk și Lisiceansk. „Pierderile sunt catastrofale”

Putin a felicitat luni trupele ruse şi separatiste pentru „eliberarea” întregii regiuni Lugansk (estul Ucrainei), o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

Putin a transmis că-i va decora pe toţi cei care s-au remarcat în luptele pentru cucerirea regiunii Lugansk, promiţând să semneze luni un decret prezidenţial privind conferirea titlului de „Erou al Rusiei” generalului-colonel Aleksandr Lapin şi comandantului adjunct al Armatei a 8-a din cadrul Districtului federal Sud, Esedull Abacev, pentru rolul lor în luptele din estul Ucrainei, fără alte precizări.

În timpul atacului asupra orașelor Severodonețk și Lisiceansk, armata rusă a pierdut 7 mii de soldați, anunță consilierul președintelui Zelenski, Alexei Arestovici la emisiunea Feigin Live. Comentând retragerea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, el a menționat că pe ruși i-a costat scump capturarea celor două orașe.

„Conform calculelor noastre, aproximativ trei brigăzi și două sau trei batalioane de tancuri au fost ucise. Sunt aproximativ șapte mii, nu mai puțin, poate mai mult ”, a spus el.

Potrivit acestuia, unitățile armatei ucrainene continuă să își îndeplinească sarcina principală: menținerea trupelor, provoacarea de pierderi maxime inamicului.

„În timp ce inamicul lua cu asalt două orașe din Est timp de luni de zile cu toată puterea, armele occidentale veneau. Pierderile acestor forțe adunate sunt catastrofale”, notează el pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Arestovich, comandamentul rus ascunde pierderile uriașe în oameni și echipamente.

Agențiile de presă notează că, în dimineața zilei de 5 iulie, pierderile armatei ruse în războiul cu Ucraina au depășit 36.000 de soldați uciși. Președintele Zelensky a subliniat că, în contextul războiului în desfășurare, situația de pe front se poate schimba zilnic și, prin urmare, este prea devreme pentru a trage concluzii finale despre situația din Donbas.

Rusia bombardează sălbatic orașul Slaviansk, din estul Ucrainei. Apelul disperat al primarului: „Rămâneți la adăpost!”

Oraşul Sloviansk, următoarea ţintă a armatei ruse în estul Ucrainei, este supus unui bombardament masiv, a anunțat marţi, 5 iulie, primarul localităţii, Vadim Liah, care îi îndeamnă pe locuitori să se adăpostească.

”Sloviansk! Bombardament masiv al oraşului. Centrul, nordul. Toată lumea să rămână la adăpost!”, scrie într-o postare pe Facebook Vadim Liah, primarul acestui oraş cu aproximatv 100.000 de locuitori înainte război.

Autorităţile ucrainene i-au îndemnat în mai multe rânduri pe civilii rămaşi la Sloviansk să părăsească regiunea, deoarece linia frontului se află în prezent la doar câţiva kilometri, după ce armata rusă a cucerit oraşele ucrainene Sievierodoneţk şi Lîsîceansk.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 19 au fost rănite începând de duminică în tiruri, la Sloviansk, are au cauzat incendii. În imagini, o persoană ucisă stă la sol într-o piață bombardată din Slaviansk.

Sloviansk şi Hramatorsk – centrul administrativ al regiunii Doneţk aflat încă sub controlul Ucrainei – sunt următoarele ţinte ale forţelor ruse, care îşi continuă ofenisva cu scopul de a cuceri întreaga regiune Donbas, în estul Ucrainei.

sursa

Video. Diplomata rusă Maria Zaharova s-a filmat în timp ce mânca lasciv două căpșune. Reacția internauților

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova a postat pe canalul său de Telegram un clip în care apare mâncând căpșune.

Zaharova, recunoscută pentru ieșirile iei nonconformiste, se uită la cameră în timp ce adulmecă și gustă din fructe. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus zambește în timp ce mănâncă și pare că încearcă să comunice cu camera.

Comentariile din postările de pe rețelele sociale nu au lipsit.

„Îmi pare rău, o să te blochez imediat”, a scris cineva.

„Ce credeți, le plac puțin căpșunele condimentate, culese de la Suonejoki de muncitorii ucraineni?”, comentează o altă persoană.

Acum, dacă am putea să-l facem și pe Lavrov să tacă și să înceapă să mestece căpșune…”, se arată într-un alt comentariu.

„Nu știu, este ciudat de atractiv. Îmi aduce aminte de filmele porno daneze sau suedeze din anii ’80. Pun pariu că i-ar plăcea să reproducă acel vibe”, comentează altă persoană.

Nu este pentru prima dată când iese în evidență printr-un scandal.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit despre invazia Ucrainei de către Rusia într-o conferință de presă.

Ea a spus că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului, un fel de mâncare tradițional în regiune, potrivit digi24.ro.

Zaharova: Moldova e împinsă dur pentru o cooperare mai strânsă cu NATO

Jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei, a fost cel care a publicat pe Twitter clipul cu înregistrarea.

„Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.

sursa

Un ofițer rus a riscat totul pentru a renunța la războiul lui Putin
Articolul anterior
Fermierii solicită convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Securitate: „Riscurile pentru țara noastră cresc enorm”
Articolul următor